Nakon Dodikove izjave o Davidovom ubistvu oglasio se Davor Dragičević -Zna se ko je stvorio sistem u kojem mafija..-

Nakon Dodikove izjave o Davidovom ubistvu oglasio se Davor Dragičević -Zna se ko je stvorio sistem u kojem mafija..-

Nakon današnje izjave člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u kojoj pita Tužilaštvo Republike Srpske "gdje su počinioci ubistva Davida Dragičevića", za portal "Avaza" je reagirao otac ubijenog Davida, Davor Dragičević. 

- Sasvim sigurno je da je Tužilaštvo RS u sprezi s narko klanovima Republike Srpske. 

Dodik je zaboravio da je upravo on u ovom entitetu odgovoran za sistem koji je on stvorio i koji je dozvolio da kriminalci i ubice preuzmu institucije koje trebaju biti ključ uspjeha svake zemlje i sigurnosti svakog građanina, bez obzira na vjeru i naciju.

Milorad Dodik dobro zna, zato što je Siniša Kostrešević njemu dao informacije ko su ubice Davida Dragičevića i evidentno je da je u njemu prisutan strah. Zato sve ono što sam ja rekao, nadam se da će Tužilaštvo BiH to uskoro i potvrditi, a to će imati nesagledive posljedice po RS, tačnije po njene ključne institucije, a to su policija, tužilaštvo, sudstvo i nenarodna skupština RS - kazao je ogorčeni otac. 

Davor Dragičević je kazao da nikome neće biti nimalo ugodno "da se nađe u njihovoj koži kada Tužilaštvo BiH pokrene istragu". 

- Samim pokretanjem istrage doći će pravda za sve, i za Davida, i Dženana i za sve nerazriješene slučajeve. Sutra dolazim u Sarajevo, očekujem adekvatnu reakciju Tužilaštva BiH.

Milorad Dodik je u pravu za sve što je rekao, ali mora izaći i reći da je on stvorio taj sistem i dozvolio tom sistemu, mafiji i ostalim, da preuzmu zakon u svoje ruke i da odlučuju o nečijem životu ili smrti.

Dragana Lukača držim najodgovornijim za otmicu, mučenje i ubistvo. I zato će entitet RS da plati veliku cijenu - zaključio je Davor Dragičević za portal "Avaza".

Foto naslovna: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter