Nakon 10-te grend slem titule u Australiji i 22-ge u karijeri, Đoković nije stigao da ih proslavi (Foto)


Nakon 10-te grend slem titule u Australiji i 22-ge u karijeri, Đoković nije stigao da ih proslavi (Foto)

Novak: Nisam proslavio onako kako sam želeo. Srpski teniser Novak Đoković je, nakon poziranja za fotoreportere, odgovarao na pitanja novinara.

Novak je u nedelju postao šampion Australijan opena po 10. put, ali veliki uspeh nije proslavio onako kako je nameravao.

"Nisam proslavio onako kako sam želeo. Imao sam obaveze prema medijima i išao sam na doping kontrolu. U tri ujutru sam se vratio u smeštaj. Bila je to duga noć, ali i dalje mi je sve neverovatno. Ovo je uspeh cele moje porodice i članova tima. Bilo je izazovno i nismo uspeli da proslavimo onako kako sam hteo, ali kada se budem vratio u Evropu, proslavićemo, nadam se", rekao je Đoković.

Raspored turnira zavisi od stanja zadnje lože.

"Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Za sada sam prijavljen, ali videćemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Dubai se igra u poslednjoj sedmici februara, nisam doneo konačnu odluku", dodao je on.

Foto: MT/B92.net

"Čim sam osvojio trofej, odlučio sam da se vratim i sledeće godine", kazao je Novak kroz osmeh.

"Mislim da rezultati koje postižem ovde dovoljno govore i naravno da postoji želja da se vratim i naredne godine. Prošlo je tačno 15 godina od kada sam osvojio prvi grend slem ovde u Melburnu, tada su oba moja brata bila sa mnom, sada je sa mnom samo jedan, Marko. To čini ovu pobedu još posebnijom. Voleo bih da se vratim, vraćaću se sve dok budem igrao na visokom nivou".

Novak je na terenu do titule stigao rutinski, ali spoljašnje okolnosti su bile izuzetno teške.

"Želja da osvojim trofej je bila velika. Bilo je dosta izazova, ali sve je na kraju pozitivno iskustvo. Plašio sam se zbog noge šta će biti, bio sam zabrinut oko toga kako će me ovde prihvatiti nakon prošlogodišnjih dešavanja, pa onda dešavanja sa mojim ocem. Sve sam to prihvatio i zahvalan na svemu", zaključio je Đoković.

Foto naslovna: MT/B92.net
Izvor: b92.net

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter