Nakon 22 godine vladavine, kada je izgubio vlast, Vlado Đajić i SNSD banjalučanima nude milijardu KM??

Nakon 22 godine vladavine, kada je izgubio vlast, Vlado Đajić i SNSD banjalučanima nude milijardu KM??

Kako se izbori za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci bliže Crvena Sekta postaje sve nervoznija; Vlado Crta Đajić uputio građanima Banjaluke „nepristojnu ponudu“ u vidu milijarde KM.

SNSD je u posljednja dva izborna ciklusa teško demoliran od strane građana Banjaluke. Prvi put na opštim izborima 2018. godine, a drugi put na lokalnim izborima 2020. godine.

U strahu od novog demoliranja, koje se očekuje 20.02.2022. godine, kada se održavaju izbori za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci, Crvena Sekta je osmislila novu prevaru.

Za portparola je izabran Vlado Crta Đajić, glavna maskota Crvene Sekte u Banjaluci. Teško stimulisani Crta je u video formi građanima Banjaluke ponudio nekakav nebulozni projekat „Naša nova Banjaluka“.

 Vjerovali ili ne, Crta je građanima najvećeg grada ponudio nova radna mjesta, puteve, vodovode, rasvjetu, zdravu hranu, nove fasade...

Crta je očigledno zaboravio da je Crvena Sekta vladala Banjalukom 22 godine i da je jedini rezultat te vladavine pljačka građana tog grada.

Kako je Crtine nebuloze teško prepričati, predlažem čitaocima da pogledaju Crtin video. Predlažem da čitaoci obrate pažnju na muziku i titlovanog Crtu. Zanemarite kablove što mu vire ispod sakoa, mora da ih je usput negdje "mazn'o". (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Odakle Đajiću milijarda za “Našu novu Banjaluku”?

Projekat koji je najavio predsjednik GrO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić “Naša Nova Banjaluka” vrijedan je mlijardu konvertibilnih maraka, a biće od koristi za sve one koji život žele provesti u Banjaluci, za sve sugrađanke i sugrađane, vladine i nevladine institucije.

“Gradska organizacija SNSD Banja Luka zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske radi na razvoju velikog projekta ‘Naša Nova Banja Luka’ kojim se planira razvoj našeg grada na nivo kakav imaju gradovi slične veličsnsine u Austriji, Njemačkoj i Švajcarskoj”, naveo je Đajić u video poruci, pozivajući građane Banjaluke da na izborima za mjesne zajednice daju glas za kandidate SNSD-a.

On je dodao da u izradi projekta želi čuti sve građane, njihove želje i očekivanja, potrebe i htijenja, a oni čije ideje prihvati Stručna komisija, biće i adekvatno nagrađeni.

“Čekamo vas u prostorijama Gradskog odbora SNSD Banja Luka, čekamo vaše ideje za bolju, napredniju Banjaluku, za Grad vrijedan života svih nas, naše djece i naših porodica’’, poručio je Đajić.

Ali, pitanje je otkud sad ta milijarda? Da li će i gradski odbor SNSD-a dati dio sredstava, koji će to iznos biti i kako su došli do njega? Ili će se sve finansirati iz budžeta Republike Srpske i zašto Vlada invetira u Banjaluku preko jednog stranačkog gradskog odbora, a ne preko Gradske uprave?

Dijana Ješič, odbornica PDP-a u gradskoj Skupštini kaže da ovaj sponzorisani video u kojem predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka obećava ulaganje od milijardu konvertibilnih maraka u Banjaluku je teško i komentarisati, jer kako nešto komentarisati kada je očigledna neistina.
“Umjesto komentara, imala bih nekoliko pitanja za gospodina Đajića. Kaže da će taj novac dobiti od stranih i domaćih investitora, pa se pitam gdje su ti investitori bili u zadnjih četiri-pet mandata njihove vladavine u Banjaluci? Osim trgovačkih lanaca, nijedan jedini insvestitor nije otvorio proizvodni pogon za vrijeme njihove vlasti”
, pita Ješić i dodaje:

“Da li će od te milijarde, bar nekoliko miliona da ode na UKC kako bi se obezbijedili lijekovi i poboljšali uslovi za pacijente? Možda i da se sanira klizište koje su radovi na podzemnoj garaži napravili. Dalje, kad misli da uloži taj novac? U kom periodu? Na koji način? Preko insitucija ili kao Gradski odbor? Ne znam da li je gospodin Đajić upoznat sa tim, ali političke stranke nemaju te ingerencije da mogu finansirati infrastrukturne projekte u gradu glumeći Gradsku upravu. Ako već ima namjeru da pomogne budžet Grada, onda neka iskoristi svoj uticaj, pa se založi kod Vlade Republike Srpske da uloži novac u grad. Ne mora biti milijarda, dovoljno je 30-tak miliona da bi se završili krupni projekti. Sramota je da Vlada tokom prošle godine nije dala nijednu jedinu marku Gradu, a godinama unazad je to činila”, kaže Ješić za BUKU.

Ona navodi da SNSD već godinu dana navalentno poziva građane u prostorije svog odbora, telefonom ili šaljući im pozivna pisma na kućne adrese iako im ti ljudi nikada nisu ostavili svoj kontakt.

Zato i postavlja pitanje odakle im ti podaci i koja to firma od koje ih dobijaju krši Zakon o zaštiti ličnih podataka i daje podatke svojih klijenata.

“Sad ih predsjednik Gradskog odbora Banja Luka poziva da iznesu svoje ideje, želje i zahtjeve i da dođu u njihove prostorije. Nije prvi put da ova stranka premašuje svoja ovlaštenja, te da vrši ulogu institucija. Sjetimo se samo besplatnog testiranja na koronu u toku kampanje 2020.godine”, rekla je naša sagovornica.

Na kraju, ona dodaje da, “kada već tim svojim izmišljenim programima daju imena, mogli bi da budu malo kreativniji.”

Kaže da je upravo programom “Nova Banjaluka” PDP je pobijedio za gradonačelnika na izborima 2020.godine, a da SNSD svoj program sada zove “Naša Nova Banjaluka”.

“Ista stvar je za nazive kod izbora za mjesne zajednice. Naša koaliciona lista nosi naziv ‘Za naša naselja’ i odavno smo to promovisali, a njihova ‘Naša naselja’. Više kreativnosti i konstruktivnog rada, a manje kopiranja bi možda donijelo bolje rezultate svima. Kostruktivni prijedlozi mogu puno više da pomognu razvoju grada, nego opstrukcija” rekla je Ješić.

“Nakon dvadeset dvije godine vladavine u Banjaluci, u kojoj su uništili sve što se moglo uništiti, pokrali stotine miliona narodnih para, a nisu otvorili ni jednu proizvodnu fabriku, lider banjalučkog SNSD dr Vlado Đajić ima obraza da opljačkanom narodu ovog grada obećava da će SNSD u narodnom periodu uložiti milijardu maraka”, kaže u izjavi za javnost Boris Šukalo, član Gradskog odbora SDS Banjaluka. 

On smatra da su Đajićeve izjave tragikomične.

“Pitam se da li ovaj čovjek ima imalo obraza kad laže narod u oči. Riječ je o novoj prevari SNSD uoči izbora za savjete mjesnih zajednica 20.2.2022. godine. Ubijeđen sam da su građani Banja Luke  prepoznali ovu najnoviju SNSD prevaru. Čak 22 godine, gospodo iz SNSD, vladali ste Banjom Lukom i sada ste našli da obećavate narodu nove fasade, vodovode, zdravu hranu… Umjesto praznih obećanja, bolje položite narodu račune vaše višedecenijske pljačke”, poručuje Šukalo.

Piše: Milovan Matić

Izvor: 6yka.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter