Nakon 18 mjeseci istrage četiri optužnice protiv 18 lica zbog krađe glasova i izbora u Doboju (Foto)

Nakon 18 mjeseci istrage četiri optužnice protiv 18 lica zbog krađe glasova i izbora u Doboju (Foto)

Napokon lijepa vijest iz okupiranog Doboja. Nakon duge istrage, koja je trajala 18 mjeseci, zbog izborne krađe i manipulacija tokom lokalnih izbora održanih novembra 2020. godine, Okružno tužilaštvo u Doboju podiglo je četiri Krivične prijave protiv 18 članova Biračkih odbora koji su učestvovali u izbornoj krađi.

Put do pravde je dug, pitanje je kako će ovi procesi biti okončani, da li će sudije i tužioci pod političkim pritiskom popustiti i praviti propuste kako bi se optuženi našli na slobodi, ali podizanje Krivičnih prijava i njihovo slanje na potvrđivanje sudijama Osnovnoh suda u Doboju je velika potvrda da su razmjere krađe glasova alarmantne, da se godinama prekraja izborna volja građana i da zvanični rezultati izbora često nemaju nikakve veze sa stvarnim glasanjem i raspoloženjem građana.

Pročitajte objave sa sajta Okružnog tužilaštva u Doboju o krivičnim djelima i osumnjičenim. Pratićemo pomno rad sudija i tužioca, da li će popustiti pod pritiskom Obrena Petrovića, Borisa Jerinića i njihovih satrapa, koji su nedavno organizovali tragikomične proteste ispred sjedišta Okružnog tužilaštva, kako bi pokušali spriječiti podizanje optužnica.

Podignuta optužnica protiv tri osumnjičena lica zbog izborne prevare u postupku izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020.g.

20.04.2022.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, dana 14.04.2022.godine, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv D.Z. (1954) i V.Z. (1990) iz Z., grad Doboj i J.Z. (1986) iz M. B. grad Doboj, zbog osnovane sumnje da su kao saizvršioci učinili krivično djelo Izborna prevara.

Optužnica ih tereti da su dana 15.11.2020.godine, za vrijeme održavanja lokalnih izbora za nivo gradonačelnika grada Doboja i Skupštine grada Doboj, zajedno i po prethodnom dogovoru, D.Z. kao predsjednik biračkog odbora a V.Z. i J.Z. kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu Zarječa, broj biračkog mjesta 038B067, izvršili dodavanje glasačkih listića, što je za posljedicu imalo falsifikovanje rezultata izbora, te omogućili njima poznatom licu da se na Izvodu iz centralnog biračkog spiska za navedeno biračko mjesto, u rubrikama pod rednim brojevima 53. i 57. gdje su upisana imena birača potpišu umjesto V.R. i V.S. na mjestu predviđenom za potpis glasača na glasačkom mjestu, na koji način su dodajući glasove ovih lica povećali broj glasačkih listića, znajući da ista nisu izlazila na glasanje niti ostvarili svoje biračko pravo, kojim radnjama su nezakonito povećali izborni rezultat jednom od kandidata na lokalnim izborima za gradonačelnika grada Doboj i Skupštine grada Doboj, te dodavanjem glasova falsifikovali rezultate izbora.

Optužnica je dostavljena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.

Podignuta optužnica protiv pet osumnjičenih lica zbog izborne prevare u postupku izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020.g.
20.04.2022.
Okružno javno tužilaštvo u Doboju, dana 12.04.2022.godine, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv N.Z. (1967), M.M. (1988), G.D. (1967), K.S. (1963) svi iz V.B., grad Doboj i S.Z. (1976) iz Doboja, zbog osnovane sumnje da su kao saizvršioci učinili krivično djelo Izborna prevara.

Optužnica ih tereti da su po prethodnom dogovoru u vremenskom periodu od 07,00 do 19,00 časova dana 15.11.2020. godine u vrijeme održavanja lokalnih izbora za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboj, N.Z kao predsjednik biračkog odbora te M.M., G.D., S.Z. i K.S., kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu broj 038B083C Bukovica Velika C, grad Doboj, na Izvodu iz centralnog biračkog spiska sa ukupno 711 birača, omogućili njima poznatom licu da se u rubrikama pod rednim brojevima 28, 86, 103 i 201 potpišu umjesto L.R., umrle L.S.,M.S. i M.D. na koji način su dodajući glasove ovih lica povećali broj glasačkih listića, znajući da navedena lica nisu izašla na izbore i da nisu glasala, su u obrazcu za brojno stanje dodali glasove lica koji uopšte nisu izlazili na glasanje, niti su glasali za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboja, čime su nezakonito povećali izborni rezultat jednom od kandidata na lokalnim izborima za gradonačelnika grada Doboj i Skupštinu grada Doboj i dodavanjem glasova falsifikovali rezultate izbora.

Optužnica je dostavljena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.

Podignuta optužnica protiv pet osumnjičenih lica zbog izborne prevare u postupku izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020.g.
20.04.2022.
Okružno javno tužilaštvo u Doboju, dana 13.04.2022.godine, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv P.A.  (1987), J.D. (1990), L.M. (1970), M. A. (1997) i M.N. (1988) svi iz Doboja, zbog osnovane sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično djelo Izborna prevara.

Optužnica ih tereti da su dana 15.11.2020.godine, za vrijeme održavanja lokalnih izbora za nivo gradonačelnika grada Doboja i Skupštine grada Doboj, zajedno i po prethodnom dogovoru, P.A. kao predsjednik biračkog odbora a J.D., L.M., M.A. i M.N. kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu SŠC 2, broj biračkog mjesta 038B015, izvršili dodavanje glasačkih listića, što je za posljedicu imalo falsifikovanje rezultata izbora, te omogućili njima poznatom licu da se na Izvodu iz centralnog biračkog spiska za navedeno biračko mjesto, u rubrikama pod rednim brojevima 3, 5, 9, 15, 125 i 126, gdje su upisana imena birača potpišu umjesto A.E., A.M., A.Š., V.S., V.Ć. i A.M. na mjestu predviđenom za potpis glasača na glasačkom mjestu, na koji način su dodajući glasove ovih lica povećali broj glasačkih listića, znajući da isti nisu izlazili na glasanje niti ostvarili svoje biračko pravo, kojim radnjama su nezakonito povećali izborni rezultat jednom od kandidata na lokalnim izborima za gradonačelnika grada Doboj i Skupštine grada Doboj, te dodavanjem glasova falsifikovali izborne rezultate.

Optužnica je dostavljena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter