Na tržištu uskoro samočisteća -srebrna maska-

Na tržištu uskoro samočisteća -srebrna maska-

 Na tržištu Srbije uskoro će se pojaviti zaštitna “srebrna maska” – zajednički proizvod domaćih kompanija “Koloid” i “Galenika farmacija”, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije. Ova maska proizvedena je primjenom savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit ultrazvučnom jonizacijom trajno integrišu u tkaninu, što predstavlja dodatni nivo zaštite.

Maske će se proizvoditi u veličinama za djecu i odrasle, a biće dostupne na tržištu do sredine oktobra.

Generalni direktor “Koloida” Božidar Backović rekao je da ova kompanija ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji i razvoju proizvoda na bazi srebrnih jona, a svoju tehnologiju je povezala sa tehnologijama “Galenika farmacije”. “Inovativna samočisteća maska obogaćena je srebrnim jonima i zeolitom, koji su trenutno najpouzdanija prirodna zaštita od patogenih mikroorganizama. Јoni srebra i zeolit su ultrazvučnom jonizacijom integrisani u troslojnu zaštitnu tkaninu, imaju jako svojstvo neutralizacije patogenih mikroorganizama, nisu samo zaštitna barijera, već i blokator”,  objasnio je Backović.

“Galenika farmacija” najavila je da će u saradnji sa Fondacijom “Novak Đoković” i kompanijom “Koloid” pokrenuti humanitarni projekat u okviru kojeg će prvih 100.000 proizvedenih maski biti donirano đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

Izvor: srna.rs/capital.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks