Na optužbe da je zloupotrijebio službeni položaj Nešić odgovara: Sve sam radio u skladu sa zakonom

Na optužbe da je zloupotrijebio službeni položaj Nešić odgovara:  Sve sam radio u skladu sa zakonom

Komentarišući izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka kojim se tereti da je zloupotrebom službenog položaja "Prijedorputevima" pribavio korist skoro 17 milona KM, Nenad Nešić, bivši v.d. direktora "Puteva RS", je za "Nezavisne" rekao da nema informaciju da je prijavljen tužilaštvu.

"Prvi put čujem za to. Moj komentar na to je samo da sam sve radio u skladu sa zakonom i odlukama Vlade RS", rekao je kratko Nešić.

Službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj protiv Nešića, koji je osumnjičen da je privrednom društvu "Prijedorputevi" pribavio imovinsku korist u iznosu od 16.995.385,10 КM.

Iz MUP-a RS je saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Nešić od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP "Putevi RS", kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom "Prijedorputevi" a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

"Isti se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu 'Prijedorputevi' a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10 КM sa PDV-om", saopšteno je iz MUP-a RS.

Izvor:n.n.