Na godišnjicu Dejtona podsjećamo na to kroz šta smo prošli, da bismo znali kako nam je sada i kako će nam biti? (Video)

Na godišnjicu Dejtona podsjećamo na to kroz šta smo prošli, da bismo znali kako nam je sada i kako će nam biti? (Video)

Sve što se događalo u Srbiji i Hrvatskoj za vrijeme ratnih sukoba 90-tih godina prelivalo se posebno u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu ali i u Sloveniju i Makedoniju.

Na jučešnji dan potpisan je Dejtonski mirovni sporazum, pa Infomedia Balkan želi da se svi podsjetimo na to šta se događalo u tim godinama raspada bivše Jugoslavije. Ovo nije priča o pijunima koji su se međusobno ubijali i mrzili iz dna duše, vršili razne zločine koji nisu svojstveni ni životinjama, ovo je priča o tome šta se događalo iza njihovih leđa.

 Pogledajte jednu epizodu emisije Insajder pod nazivom "Zabranjena tema" emitovana je na TV B92 20.02.2006., u kojoj se govori o Marku Miloševiću Slobodanovom sinu.

Ovdje su prvi put javnosti predstavljeni dokazi o tome kako je za samo nekoliko godina Milošević junior stvorio poslovnu imperiju vrijednu milione evra. O tome govore i rezultati policijske istrage o švercu cigareta iz 2003, koji se i danas čuvaju u tajnosti.

Infomedia Balkan želi da pažljivo odgledate ovaj video i vjerujemo da ćete pronaći puno sličnosti sa nekim današnjim događajima koji se razlikuju od ovih samo po ličnostima, kalendaru kada se događaju i ambijentu u kome se odvijaju.


Piše: Infomedia Balkan
Foto naslovna: Youtube/Printscreen/Tormentor3/Kurir/Printscreen
Video: Insajder Video/youtube.com
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter