Na Glavnom odboru SDS, u koji se kune, ga nema, ali je na osnivačkoj skupštini NF Bijeljina (Foto)


Na Glavnom odboru SDS, u koji se kune, ga nema, ali je na osnivačkoj skupštini NF Bijeljina (Foto)

U Bijeljini je održana Osnivačka skupština Narodnog fronta. Skupštini su prisustvovali odbornici i poslanici NF, ali i osnivač i predsjednik stranke Jelena Trivić.

U prvim redovima, pored Jelene Trivić, sjedio je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je na ovaj način, svojim prisustvom, podržao rad Narodnog fronta i Trivićeve.

Ona je, takođe, najavila svoju podršku njemu na predstojećim lokalnim izborima 2024. godine za gradonačelnika Bijeljine, piše portal „Dešavanja u Bijeljini“.

Podsjećamo, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, prije dva dana nije prisustvovao sjednici Glavnog odbora SDS u Loparama. Iako je lider SDS Milan Miličević izjavio da su svi odsutni „opravdali svoje odsustvo“, spekulacije o neslaganjima Petrovića sa vrhom SDS su sve glasnija, dok su istovremeno sve čvršće političke veze njega i Jelene Trivić.

Foto naslovna: PDP
Izvor: srpskainfo.com

Narodni front odlučan da se bori protiv režima

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić prisustvovala je danas u Bijeljini  Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodnog fronta Bijeljina na kojoj je za predsjednika Odbora izabran Mario Tomić.

Trivićeva je čestitala Tomiću uz uvjerenje da će Narodni front u Bijeljini biti jedna od najsnažnijih političkih opcija u drugom najvećem gradu Srpske, te kazala da će Tomić znati kako pozicionirati Odbor u Bijeljini i napraviti rezultat.

"Današnja atmosfera je pokazala da Narodni front postaje jači iz dana u dan, da ljudi vjeruju u naše politike i principe, prije svega one koji se odnose na borbu protiv kriminala i korupcije; da vjeruju u politike mira, ekonomskog razvoja, a ne u politike konflikta i opšte degradacije društva u koju nas je uveo režim“, ističe Trivićeva i dodaje:

"Narodni front je odlučan da se sa izbori sa režimom i svim negativnim pojavama koje su, nažalost, godine ove vlasti nametnule, a Bijeljina, kao drugi najveći grad Srpske, je važna karika na tom putu", kaže Trivićeva.

„Ovim smo okončali jedan formalni proces osnivanja Odbora, ali i ozvaničili početak mukotrpnog rada koji nas čeka. Bićemo snažna podrška aktuelnom gradonačelniku Bijeljine, a sa listom sa kojom ćemo izaći na lokalne izbore uvjereni smo da ćemo formirati stabilnu skupštinsku većinu kako bi Bijeljina nastavila putem razvoja“, izjavio je Mario Tomić, predsjednik Gradskog odbora Narodnog fronta Bijeljina, te dodao:

„Veliki broj prisutnih delegata danas, njih oko 230, pokazalo da je Bijeljini potrebna politička snaga upravo u vidu Narodnog fronta.“

Osnivačkoj skupštini Narodnog fronta prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine, kao gost, te je time uveličao ovaj događaj.

Foto: BN
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter