Na društvenim mrežama naišao na video u kojem se njegova supruga udaje za drugog muškarca


Na društvenim mrežama naišao na video u kojem se njegova supruga udaje za drugog muškarca

Žena je za miraz dobila 148 .000 juana, ali i nakit i druge darove. Kinez je nedavno pregledavao svoju omiljenu video aplikaciju na mobitelu kada je slučajno naišao na snimak vlastite supruge kako se udaje za drugog muškarca u susjednom gradu.

S 35 godina Jin Čeng (Yin Cheng) smatra se starim momkom u svom rodnom gradu, pa nije čudno da mu je porodica počela tražiti suprugu. No ovih dana u Kini to nije lako.

Ranije ove godine potražio je pomoć u pronalasku supruge i upoznat je s Nanom, ženom koja je navodno već bila udata. To mu nije smetalo i nakon nekoliko video poziva, pozvao ju je kod sebe da se upoznaju uživo i čak joj je poslao 1.000 juana kao poklon, ne sluteći da je meta prevare.

Kada je Čengov otac sreo Nanu, izrazio je želju da što prije upozna njene roditelje, ali ona je odmah počela smišljati izgovore. Ipak, porodica je pristala na tradicionalni brak, a par se vjenčao u januaru. Žena je za miraz dobila 148. 0000 juana, ali i nakit i druge darove.

Samo tri dana nakon vjenčanja, Nan je novom suprugu rekla da se vraća kod svoje porodice. Nakon sedam dana se i vratila i neko vrijeme je odlazila “da pomaže majci”. Čeng nije ništa sumnjao, jer je mislio da je privržena porodici.

Čak je i lakovjernom mladoženji počelo nešto biti sumnjivo kad je žena prestala da se javlja i sve manje vremena je provodila s njim. Zatim se u martu dogodilo nešto zaista čudno. Naime, Čeng je pregledao videa na aplikaciji "Kuaishou", kineskoj verziji TikToka, kad je naišao na snimak iz susjednog grada.

Mlada mu je izgledala kao njegova supruga, a nakon što je pogledao video nekoliko puta, bio je uvjeren da je to ona. Nana mu nije odgovarala na pozive pa se uputio da se suoči se s njom.

Čeng je slučaj prijavio i policiji, a istraga je pokazala da je Nana bila dio velike mreže prevaranata koji su iskorištavali očajne muškarce u potrazi za suprugama. Specijalizovali su se za uvjeravanje žrtava da održavaju samo tradicionalnu ceremoniju vjenčanja i plaćaju miraz, dok su odlagali potpisivanje papira. Policija je uhapsila ukupno pet osoba koje su učestvovale u 19 slučajeva bračne prevare i prouzrokovale štetu od oko dva miliona juana.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter