Na dan svoje slave Sv. Varvare protesti rudara u Ugljeviku - Rukovodstvo na slavlju - U utorak novo okupljanje (Foto)

Na dan svoje slave Sv. Varvare protesti rudara u Ugljeviku - Rukovodstvo na slavlju - U utorak novo okupljanje (Foto)

Danas je, na slavu preduzeća Svetu Varvaru, u prostorijama Rudnika i termoelektrane Ugljevik održan sastanak Sindikalne organizacije i radnika sa kojeg je Upravi preduzeća upućen Zahtjev da se rudarima plata poveća za 15%, a nakon toga nezadovoljni rudari su, zbog velike korupcije, anarhije, kriminala i teškog stanja u preduzeću, otišli pred sjedište RiTE Ugljevik i zgradu Uprave kako bi izrazili nezadovoljstvo radom rukovodstva.

Obezbjeđenje je pokušalo da zaustavi rudare da ne uđu u Upravnu zgradu, ali u tome nisu uspjeli pa su nakon manjeg koškanja pustili radnike u sjedište RiTE Ugljevik.

Ipak rukovodstvo već bilo napustilo kancelarije i otišlo da slavi krsnu slavu preduzeća na drugom mjestu, u nekom od obližnjih restorana, pa su se radnici mirno povukli.

U utorak ujutro, od 7:30 minuta, rudari će organizovati novi sastanak i proteste ispred Uprave Rudnika i termoelektrane Ugljevik, sa koga će uputiti zvanične zahtjeve direktorima i rukovodstvu.

Čelnici RiTE Ugljevik nisu odgovorili danas na zahtjeve radnika, a ostaje da se vidi šta će se dogovoriti do utorka, kako će razgovarati i šta će ponuditi nezadovoljnim rudarima i radnicima.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter