Mutić: U ovoj situaciji ne razmišljamo o takmičenju

Mutić: U ovoj situaciji ne razmišljamo o takmičenju

Lazar Mutić, košarkaš iz Banjaluke koji nastupa za španski San Sebastijan, kao i većina njegovih kolega u Španiji i cijeloj Evropi nalazi se u karantinu i čeka dalje instrukcije.

– Situacija je takva kakvu vidite u cijelom svijetu, u kućama smo, zatvoreni smo, javljaju nam šta treba da radimo i to poštujemo. Grad je zarvoren, policija je svuda i nema više kretanja. Kontrole su rigorozne, možete ukoliko izađete ići samo po osnovne namirnice, a čekamo neke novosti. Van mogu samo medicinski radnici i oni koji moraju zbog posla na napuste svoje domove. Ljudi su u strahu, čekaju da ovo prođe i svi se nadamo da ćemo se ubrzo vratiti u normalnu – rekao je Mutić.

Član kadetske selekcije BiH koja je bila šampion Evrope pojasnio je i kako provodi dane u izolaciji.

– Sa drugarima se čujem svaki dan, čekamo da vidimo šta će se dogoditi sa sezonom. Ne zna se ništa, ne znamo da li će karantin trajati 15 dana, mjesec ili dva. U kontaktu smo sa ljudima iz kluba, imamo program koji svakodnevno ispunjavamo u izolaciji, ali svi želimo da se što prije vratimo na teren – dodao je Mutić.

On je već šest godina u Španiji, prošao je akademiju madridskog Reala, gdje je bio u generaciji sa Lukom Dončićem i Dinom Radončićem. Sa San Sebastijanom će pokušati da se vrati u špansku elitu, iz koje je ispao prošle sezone.

– Trenutno smo drugi, izjednačini sa prvoplasiranim timom na tabeli, ali ne želimo mnogo da se opterećujemo. Ne razmiljamo puno o ACB ligi, dogovorili smo se da idemo iz utakmice u utakmicu da igramo što bolje pa ćemo vidjeti. Nije vrijeme da se razmišlja mnogo o takmičenju, sada svi mi sportisti na svijetu igramo jednu veliku utakmicu i želimo da iz nje da izađemo kao pobjednici i da sport ponovo bude tema našeg razmišljanja – završio je Mutić.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks