Mržnja je najprofitabilniji BH proizvod a raspiruje je vlast i njeni plaćenici, tzv. intelektualci, ali i mediji..


Mržnja je najprofitabilniji BH proizvod a raspiruje je vlast i njeni plaćenici, tzv. intelektualci, ali i mediji..

Sraman jezik mržnje i uvrede Emira Suljagića bez kazne i osude javnosti! Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić svojim krajnje neprimjerenim i skandaloznim ponašanjem u javnosti, izjavama i objavama prešao je sve granice i crvene linije a najviše štete pravi upravo Memorijalnom centru na čijnjm je čelu, jer je jezik mržnje, šovinizam i agresivni nacionalizam nedopustiv, i trebao bi raditi na pomirenju i praštanju a ne na raspirivanju tenzija i podgrijavanju napetosti. Svoju neskrivenu mržnju prema svemu što je srpsko ispoljio je krajnje uvredljivim i neprimjerenim objavama nakon sramnog napada na srpsku djecu iz Beograda, i zbog ovog skandala morao bi biti smijenjen.

Suljagić krajnje neljudski i primitivno provocira, ruga se i ismijava napadnutoj djeci i njihovim roditeljima, koristeći se psovkama i šovinističkim izrazima o „ stradaniju srpske djece, kockastim glavama iz neke srpske pripizd..e“ sa čuvenom pratećom fotografijom slike Uroša Predića „siroče na majčinom grobu“, stare preko 130 godina koja se čuva u Narodnom muzeju u Beogradu, a na kojoj je naslikan promrzli dječak koji je preminuo na majčinom grobu i simbolizuje stradanje naroda.

Na drugoj slici objavio je fotografiju iz rata dva vojnika u uniformama Vojske Republike Srpske na položaju tokom rata iznad Sarajeva i Ilidže, uz poruku da se radi o zabrinutim srpskim roditeljima na Ilidži. Ovim je prešao crvenu liniju, i zbog raspirivanja mržnje i netrpeljivosti, te jezika mržnje i šovinizma ,morao bi snositi posljedice, jer se preko ovakvih uvreda ne može preći.

Očito je da su u Sarajevu natrljali nos Suljagiću i rekli mu da je pretjerao, pa je brže-bolje uklonio objave i tvitove, te promijenio fotografiju na profilu kako bi prikrio skandal ali mu to ne može pomoći. Nažalost niko u javnosti Federacije nije osudio ovakve provokacije i uvrede, nije se ogradio od njega i jezika mržnje, a ovakve stvari će ostaviti dugotrajne i duboke posljedice.

Na kraju se treba zapitati šta bi se dogodilo i kakva bi bila histerija u federalnim medijima da su, ne daj Bože, neki navijači u Republici Srpskoj napali, pretukli i izboli nožem neku bošnjačku djecu i njihove roditelje, na nacionalnoj osnovi kako bi oteli neki dres i zastavu ispisanu latinicom, i da se čelnici Srpske i političari umjesto osude izruguju i ismijavaju sa žrtvama, zbijaju neumjesne šale, vrijeđaju primitivno jedan narod, te pokušavajući da ismijavaju i omalovaže incident i napad.

Očekujem da vladajući SNSD, koji se prestavlja kao patriotska stranka, insistira na smjeni Suljagića i da ne formira vlast sa partnerima iz Sarajeva dok se iz javnog prostora ne ukloni njihova perjanica i osvjedočeni srbomrzac koji godinama širi mržnju i kontamirnira javni prostor, a koji je uvredama nakon incidenta na Ilidži prešao crvenu liniju.

P.S. Popisi stanovništva pokazuju da su Srbi činili apsolutnu većinu na Ilidži do 1971. i 1981. godine, a da ih po popisu iz 2013. nema i da su prosto nestali sa vjekovnih ognjišta, te da je danas takva situacija da se na Ilidži buše gume vozilima sa beogradskim i srbijanskim tablicama, te napada ljudi ako govore ekavicom, i to u nekoliko navrata za svega nekoliko dana.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter