Most za nigdje na rijeci Kvaj i pranje novca preko Integrala - Narod mirno posmatra neviđenu pljačku (Video)


Most za nigdje na rijeci Kvaj i pranje novca preko Integrala - Narod mirno posmatra neviđenu pljačku (Video)

Prije tri godine počeli su radovi na famoznoj „istočnoj obilaznici“ i mostu preko rijeke Trebišnjice, koji ne vodi nigdje i završava u brdu. Lučijanu i kumu Miki bilo je važno da počnu radove u kampanji, pred lokalne izbore 2020. godine, kada je najavljeno da će most biti gotov za dvije a cijela obilaznica za tri godine.

Vrijeme je prošlo a most nije ni blizu završetka, iako je rok probijen prije godinu dana. Umjesto penala izvođaču radova, dvorskoj firmi Integral-inženjering iz Laktaša, investitor Hidroelektrane na Trebišnjici prebacile su još pola miliona maraka, a sve pravdaju nedostatkom radne snage, kasnim uvođenjem u radove te lošom geologijom!?

Kako sad može da bude troškova za dodatne radove na geologiji kada su već završeni noseći stubovi, i šta investitora brine nedostatak radne snage izvođača radova, kome je platio 12,2 miliona maraka. Jasno je da se radi o sumnjivim poslovima i korupciji koje treba da ispita Okružno tužilaštvo u Trebinju. Zašto direktori HET-a Gordan Mišeljić i Ilija Tamindžija skaču kao opareni kad se pomenu kašnjenja, Integral, ugovori i mutni poslovi i zašto se plaše istrage?

Most je progutao ogroman novac a visi ni na nebu ni na Zemlji, a tek treba da se ulože ogromni novci jer na „istočnoj obilaznici“ nije napravljen ni metar puta, a i kada se završi pitanje je kakav će biti krajnji efekat jer je trasu odredio Luka i politika a ne struka.

Uskoro nove informacije, a do tada pigledajte više detalja u video prilogu sa lica mjesta..

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter