Monstruozni napad u Ugljeviku: Silovao 74-godišnju staricu

Monstruozni napad u Ugljeviku: Silovao 74-godišnju staricu

Osnovni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor Miladinu J. (56) iz Ugljevika osumnjičenom da je silovao 74-godišnju staricu u selu pored Ugljevika!

Stravični napad dogodio se 30. decembra prošle godine. Kako saznajemo osumnjičeni je tokom večeri upao u kuću nemoćne starice koju je potom prisilio na seksualni odnos. 

Komšinica prijavila zločin

Nesrećna žena iz straha nije ni prijavila zločin, već je to učinila njena komšinica kada je saznala za ovaj monstruozni čin.

Nedugo nakon prijave Miladin J. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljube nad nemoćnim licem. Starica je upućena na ginekološki pregled koji je potvrdio da je bila žrtva seksualnog delikta.

Nakon kriminalisitčke obrade Miladin J. je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koje je i zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Moguć utjecaj na svjedoke

- Nakon ispitivanja u tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog, stavljen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora M. J. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi M.J. mogao uticati na svjedoke i tako ometati istragu. Takođe i zbog toga što bi, zbog obilježja krivičnog djela za koje se tereti, moglo doći do narušavanja javnog reda - rekla je portparol OJT Bijeljina Danka Prodanović.

Sudija za prethodni postupak je prihvatio predlog tužilaštva i Miladin J. je sproveden iza rešetaka.

Piše: Ognjen Matavulj
Foto naslovna: Avaz/Ilustracija
Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter