Moćni -delfini- Srbije olimpijski šampioni: Oproštajni valcer sa zlatnom posvetom, najveće generacije u istoriji srpskog sporta


Moćni -delfini- Srbije olimpijski šampioni: Oproštajni valcer sa zlatnom posvetom, najveće generacije u istoriji srpskog sporta

Vaterpolisti Srbije osvojili su danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su pobijedili selekciju Grčke sa 13:10 (6:3, 2:4, 2:2, 3:1).Oni su tako odbranili zlatnu medalju osvojenu na prošlim Olimpijskim igrama u Riju, 2016. godine.

Najefikasniji u pobjedi Srbije bili su Dušan Mandić, Andrija Prlainović i Nikola Jakšić sa po tri gola.

Bolji od ostalih u selekciji Grčke bili su Angelos Vlahopulos, Joanis Funtulis i Dimitrios Skumpakis sa po dva postignuta gola.

Prvi gol na meču postigla je Grčka, da bi zatim uslijedila mnogo bolja igra selekcije Srbije, koja je sa po dva gola Filipa Filipovića, Jakšića i Duška Pjetlovića taj dio igre dobila sa 6:3.

U drugoj četvrtini Grčka je serijom 3:0 uspjela da dođe do izjednačenja (7:7), ali je do kraja tog dijela Srbija golom Prlainovića na četiri sekunde prije kraja došla do novog vođstva.

Golom Dušana Mandića Srbija je povela sa 9:7, a potom je uslijedilo novo izjednačenje Grčke, koje je prekinuto drugim golom Prlainovića.

Posljednji dio igre Grčka je ponovo započela golom, da bi zatim Srbija golovima Prlainovića sa peterca, i Jakšića i Mandića iz igre došla do konačnih 13:10.

Foto naslovna: AP
Izvor: novosti.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter