Mladi inžinjer Ognjen Lojpur objasnio suštinu oko proslave Dana Republike Srpske (Foto)

Mladi inžinjer Ognjen Lojpur objasnio suštinu oko proslave Dana Republike Srpske (Foto)

Mladi inžinjer Ognjen Lojpur objasnio je na tviteru suštinu proslave Dana Republike u nekoliko tvitova, a pošto su javno objavljeni, uz saglasnost autora prenesim ih kod mene na blogu, jer je u par rečenica opisana suština današnje proslave i dešavanja na Dan Republike..

Gledam komšiju, nema dana na ratištu, pobjego u Srbiju, pa za Kanadu, danas okačio zastavu od dva metra na balkon, gruva Baja, neka fino je sve to. Kupio djeci diplome, stanove, uvalio ih u državne firme. Sad je on veći Srbin od mog ćaće, što je 5 godina bio u rovu,
i ostao bez kuće, života, svega što je imao preko noći, i niko mu ne reče hvala ti što stvori Srpsku. Sjete ga se samo kada treba da se glasa i vrijeđaju ga sa 80 maraka boračkog dodatka.

Znaš šta, 80% je ovakvih ko moj ćaća, ali ovih 20% ko moj komšija, danas će biti najglasniji, u prvim redovima sa zastavama Srbije, logično neće sa Republike Srpske, i da nešto sutra ne dao Bog bude, on i njegova djeca će zapaliti za Kanadu, a ja i moj brat biti ovdje, i tako se vrtimo u beskonačnoj for petlji.

Otiđi do Bileće, Nevesinja, Vojkovića,  i pitaj ih koliko je omladine odraslo bez ćaće? Pitaj majku kako je preživljavala svako jutro da ide do Crvenog Krsta i gleda spisak ko je poginuo na ratištu? Proslavi dostojanstveno, sjeti se palih, oni su Srpska, i oni što su ostali.

Srećan Dan Republike.

Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter