Mitrić: Smanjenje cijene vode za svaku pohvalu, najveću korist imaju sami građani

Mitrić: Smanjenje cijene vode za svaku pohvalu, najveću korist imaju sami građani

Na jučešnjoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina usvojena je odluka o smanjenju cijene vode koja od juče iznosi 1.17 KM po metru kubnom. Kako je najavljeno, ovo je prvi korak do projektovanih 30% sniženja u narednom periodu.

- AD "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina je jedino preduzeće ove vrste u regionu koje je smanjilo cijenu vode, istakao je Mitrić nakon održane Skupštine Grada. - Ponosan sam što sam dio kolektiva koji sve ove godine, ne samo da obezbjeđuje zdravu pijaću vodu za stanovništvo Semberije, nego i realizuje istorijske projekte izgradnje kanalizacije i temeljne obnove vodovodne mreže, rekao je izvršni direktor Vodovoda. Mitrić je istakao da će od ove odluke najveću korist imati sami građani i da je uvjeren da će se trend smanjenja cijene vode u Bijeljini nastaviti i u budućnosti.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je ovim povodom izjavio da su odbornici na 40. sjednici Skupštine Grada usvojili veoma značajnu odluku. - Akcionarskom društvu „Vodovod i kanalizacija“ najvažnije je da ostvari svoju osnovnu djelatnost, a to je redovno snabdijevanje korisnika vodom i da obezbijedi rad prečistača, a Nadzorni odbor preduzeća je sagledao situaciju i odlučio da u ovom momentu cijena vode i kanalizacije ne može biti smanjena za više od 10 odsto. U narednom periodu to smanjenje će biti i veće i trudićemo se da dostigne 30 odsto, ali veći iskoraci u tom pogledu trenutno nisu mogući – kaže Mićić.

Izvor: Bijeljina Danas

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks