Misterija Tesline smrti: Da li je ubijen, ko stoji iza svega FBI ili Hitler? (Foto)


Misterija Tesline smrti: Da li je ubijen, ko stoji iza svega FBI ili Hitler? (Foto)

Njegovi pronalasci i dokumenti su tajna i dan danas
Prošlo je punih 77 godina od kako je na pravoslavni Božić 7. januara umro najveći svetski naučnik, srpskog porekla Nikola Tesla, a i danas se pričaju velike misterije i teorije zavere oko smrti jednog od najvećih umova sveta. Na prvo i osnovno pitanje svakog mrtvozornika koji dođe da ustanovi nečiju smrt da li je pokojnik preminuo prirodnom ili nasilnom smrću, u slučaju Nikole Tesle ni danas nije odgovoreno.

Službena beleška govori da je beživotno Teslino telo zatekla spremačica u sobi čuvenog hotela “Njujorker” na Menhetnu, gde je slavni naučnik provodio svoje poslednje zemaljske dane. Samo to i ništa više ne stoji u izveštaju.

Zatim sledi čuvena fotografija na kojoj se vidi kako Tesla leži obučen i mrtav na svom krevetu sa rukama ukrštenim na grudima. Iz te fotografije se takođe može videti da je čuveni sef iz Tesline sobe u Njujorku bio razvaljen, a u sobi su bili agenti FBI, kao i da su svi dokumenti odnešeni. Ni danas se ne zna šta se sve od pronalazaka, dokumenata tada nalazilo u sefu.

Zaista "dosta" podataka da se mogu raspredati mnoge teorije zavera i priče o Teslinoj smrti.

PRONAĐEN GO U BELIM ČARAPAMA!

Jednu od njih objavio je Aleksandar Rizalin, ruski autor dokumentarnog filma "Nikola Tesla: Zraci smrti" koji tvrdi da je došao do podatka da je Tesla kada je pronađen mrtav ležao u krevetu go, u belim čarapama na nogama.

DR NESTOROVIĆ VERUJE DA JE UBIJEN

O teorijama zavere i smrti Nikole Tesle govorio je i srpski doktor i pulmolog Branimir Nestorović u jednoj od svojih izjava za srpske medije.

Foto: Profimedia

- Tesla nije jeo meso, već samo ribu, voće i povrće, jedini porok bio mu je viski. Verujem da je Hitlerov specijalac Oto Skorceni ubio Teslu tako što ga je ugušio tokom spavanja, jer na njegovom telu nisu pronađeni tragovi koji bi pokazali uzrok smrti. Postoji i knjiga, a čak i film koji govori o tome - rekao je on.

KO JE OTO SKORCENI?
Ove reči Nestorovića izgovorio je, mnogo ranije i lični Hitlerov telohranitelj, čovek koji je oslobodio Musolinija, lovio Tita po Drvaru, savetnik Nasera, Oto Skorceni.

- Ja sam ubio Nikolu Teslu po ličnom naređenju Adolfa Hitlera koji je procenio da bi saveznici mogli da iskoriste njegova otkrića i dobiju rat - tvrdio je Oto Skorceni, pukovnik SS jedinica, komandant njmačkih komandosa u Drugom svetskom ratu.

Ovo, ali i mnoge druge neverovatne stvari, Skorceni je ispričao na samrti svom nesuđenom zetu Eriku Bremanu (poznatom i kao Erik Orion), koji je o tome svedočio u jednoj radio emisiji u SAD 2006.

Skorceni je tvrdio da je u januaru 1943. godine, po ličnoj Hitlerovoj naredbi, podmornicom prebačen do obala Njujorka odakle je, zajedno sa Rajnhardom Gelenom otišao u hotel u kome je Tesla živeo, ugušio ga jastukom, ispraznivši zatim sef sa obiljem vrednih dokumenata, i na kraju neopaženo otišao.

PRIČA SA PUNO DOKAZA

Iako je cela priča bila potkrepljena i dokazima u vidu „pune kutije za cipele fotografija Skorcenija“ na kojima je on u uniformi SS jedinica, u društvu sa Hitlerom, Martinom Bormanom, Mengeleom, Musolinijem i mnogim drugim zločincima, nekako je brzo prekrivena velom tajne.

Prema Skorcenijevim rečima, Hitler je smatrao da je važno da eliminiše Teslu pa je pripreme za operaciju u Teheranu prepustio Paulu Fon Ertelu, za koga zapadni izvori nemaju nikakve podatke.

Skorceni se predao saveznicima u maju 1945. godine sa tvrdnjom da je lično organizovao prebacivanje Hitlera iz Berlina "na sigurno" i da su Rusi našli spaljene ostatke Hitlerovog dvojnika.

Skorceniju je suđeno, ali je 1948. navodno pobegao, krio se 18 meseci u Nemačkoj da bi se dokopao Španije gde mu je general Franko dao pasoš. Skorceni je navodno bio i savetnik više egipatskih predsednika, pa i Nasera.

Bio je savetnik Huana Perona u Argentini i telohranitelj njegove žene Evite, a navodno je radio i za izraelski Mosad.

Otto Skorzeny
@ottoscarface101
Picture of me and the guys after rescuing Benito Mussolini from captivity. #operationeiche


6:19 AM · May 10, 2017
1 See Otto Skorzeny’s other Tweets

SMRT POD VELOM TAJNE

U Madridu je 1975. po jednoj verziji umro od posledica raka kičme, a po drugoj je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Već pomenuti Erik Breman je tvrdio da su Amerikanci Skorcenija, baš kao i mnoge druge poznate esesovce, prebacili u SAD gde su radili za njih. On tvrdi da je Skorceni umro 1999. i da je prisustvovao prosipanju pepela iz njegove urne.

Skorceni je, navodno, rekao i da je njemu i Rajnhardu Galenu, koji je posle rata učestvovao u organizovanju rada CIA-a i BND-a (Zapadno-nemačke obaveštajne službe), pomagao Teslin dugogodišnji asistent Džordž Šerf.

Skorcezi je tvrdio i da je Šerf zapravo bio špijun, koga je još 1938. lično Hitler poslao u SAD sa zadatkom da bude u blizini Tesle.

Foto naslovna: espreso.rs
Izvor: objektiv.rs/srbijadanas.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks