Miroslav Janjanin: -Znam ja da oni sve to rade zbog mog paše, Nenada Stevandića i da im smeta njegov uspjeh-

Miroslav Janjanin: -Znam ja da oni sve to rade zbog mog paše, Nenada Stevandića i da im smeta njegov uspjeh-

Supruga Mire Janjanina donirala 10 000 maraka Ujedinjenoj Srpskoj prošle godine? Miroslav Janjanin, banjalučki muzičar i vlasnik firme “World media” reagovao je na svom FB profilu na tekst “Spotovi na tenderima: Za muziku i glas Stevandićevog šure obezbijeđeno 200 000 maraka”. U tom tekstu objavljene su informacije o tome kako je ova firma sa samo jednim zaposlenim za različite usluge od različitih budžetskih korisnika dobijala ugovore različite vrijednosti u ukupnom iznosu, do sada, od oko 200 000 maraka.

Janjanin tekst portala Žurnal naziva naručenim.

“Znam ja da oni sve po rade zbog mog paše, Nenada Stevandića i da im smeta njegov uspjeh. Ali to im je džaba, vrijeme medijskog reketiranja je davno prošla stvar. Nešo dobro radi svoj posao i kojekakvi portalčići i razna škrabala mu nikako ne mogu odmoći“, napisao je Janjanin, između ostalih na svom FB profilu.

Firma Miroslava Janjanina sa samo jednim zaposlenim je poslove dobijala od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske na čijem čelu je do hapšenja 16. septembra prošle godine bio Branislav Zeljković kadar Ujedinjene Srpske, Ministarstva prosvjete na čijem čelu je Natalija Trivić kadar Ujedinjene Srpske, Pošta Srpske na čijem čelu je Miladin Radović kadar Ujedinjene Srpske.

“World media” imala je posao i sa Autoputevima Republike Srpske kao i sa Dječijim pozorištem Republike Srpske.

Supruga Miroslava Janjanina, Draženka Janjanin koja je svastika Nenada Stevandića, prošle godine je imenovana na čelo Agencije za osiguranje RS. Draženka Janjanin je, takođe, kadar Ujedinjene Srpske a bila je i kandidat te stranke za banjalučki skupštinu na prošlim lokalnim izborima.

Zanimljivo je da kada se pogleda na zvaničnu stranicu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, u dijelu koji se tiče finansiranja stranaka, kao jedan od donatora te stranke u 2020, izbornoj godine je i Draženka Janjanin. Ona je rad te stranke pomogla sa zakonski maksimalnih 10 000 maraka.

Zanimljivo, jedan od donatora je i supruga uhapšenog direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića, Mirela Kajkut Zeljković, poslanik US u NSRS. Ona je stranci, takođe, donirala maksimalan iznos od 10 000 maraka. Toliko je doniralo i lice Saša Marković. Lice istog imena i prezimena je nedavno iz pritvora pušteni Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel for fun” sa kojom je u nabavci medicinske zaštitne opreme sarađivao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Ti poslovi Instituta su pod istragom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Foto naslovna: Vedran Ševčuk/Mondo
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter