Mićić troškove kampanje prebacuje na budžet Bijeljine za 2021.

Mićić troškove kampanje prebacuje na budžet Bijeljine za 2021.

Za grad Bijeljinu i njen budžet naredna godina će biti puna izazova. Grejs periodi za ranije podignute kredite su istekli, pa će samo po tom osnovu u 2021. godini morati da izdvoje 3,5 miliona maraka, ali to nije spriječilo gradsku upravu da napravi raskošan plan troškova za svoje plate, reprezentaciju i reklamiranje.

Nacrt budžeta u iznosu od 51,5 miliona KM koji će se pred odbornicima naći na narednom skupštinskom zasjedanju pokazuje kako uprava na čelu sa Mićom Mićićem nema namjeru praviti rezove, posebno kada je u pitanju onaj dio koji se na njih odnosi.

Naprotiv, planom je predviđeno da se rashodi za lična primanja zaposlenih povećaju sa 15,9 na 16,5 miliona maraka, odnosno za 600.000 KM.

Iz Mićićeve administracije se pravdaju kako su planirali veće troškove jer će veliki broj funkcionera nakon ove izborne godine, u narednoj završiti na “bijelom hljebu”.

“Rashodi su povećani zbog potrebnih sredstva za minuli rad, prijema radnika zbog povećanja obima poslova, zamjene za bolovanje i roditeljska odsustva, otpremnina u penziju i slično. Takođe, u sljedećoj godini predviđeno je povećavanje naknada za lica koja više neće biti funkcioneri u gradskoj upravi, po osnovu takozvanog „bijelog hljeba“”, stoji u nacrtu budžeta.

Takođe, kako se vidi iz ovog dokumenta planiran je i rast troškova za korištenje roba i usluga za 283.323 KM u odnosu na 2020. godinu.

Povećane su stave za troškove električne energije, komunalnih, komunikacionih i transportnih usluga, nabavke materijala, tekućeg održavanja, stručnih usluga i troškovi održavanja javnih površina.

“Do povećanja je došlo, jer se u 2021. godini planira stavljanje u upotrebu novih kapaciteta kao što su  dnevni centar i dječiji vrtić. Osim toga, sa povećanjem komunalnih površina, došlo je i do povećanja troškova održavanja tih površina, kao što je sanacija, čišćenje, košenje i slično”, pravdaju se u administraciji.

Dok troškovi gradskog aparata rastu, rezovi su napravljeni na, ionako simboličnim iznosima za subvencije i grantove, koji će sledeće godine biti još manji za 333 hiljade KM.

Mićić planira trošiti u restoranu 3.000 KM mjesečno

Pod uslovom da osvoji novi mandat, gradonačelnik Mićo Mićić neće ostati uskraćen ni za jednu marku u odnosu na ovu godinu, s obzirom da mu je na raspolaganju 804.000 KM.

Da je Mićić svjestan koliko je reklama i promocija važna u radu jednog gradonačelnika najbolje pokazuje podatak da će u te svrhe svrhe potrošiti 230.000 maraka. Interesantno, on je prvobitno isti iznos planirao da potroši i u ovoj godini, ali je kroz rebalans budžeta, u izbornoj godini, izdvajanja po osnovu “odnosa s javnošću i informisanja” povećao na 320.000 KM.

Mićić se nije želio odreći ni reprezentacije ukoliko pobijedi. Samo za ovu namjenu u narednoj godini gradonačelniku će biti na raspolaganju 35.000 maraka ili blizu 3.000 KM mjesečno.

Izvor: capital.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks