Mićić se -zaigrao- -Semberija transport- ne da autobusku stanicu

Mićić se -zaigrao- -Semberija transport- ne da autobusku stanicu

Izgradnja nove autobuske stanice u Bijeljini je počela, a već na samom početku iskrslo je pitanje da li će na ovaj način saobraćajni haos u gradu biti riješen?

Iz priče je isključen najveći prevoznik i svojevrsni brend u Semberiji, preduzeće "Semberija transport" kojem se sada velikodušno nudi da može da učestvuje u javnom pozivu za uzimanje u zakup nove autobuske stanice. Za vlasnika preduzeća “Semberija-transport” to je neprihvatljivo.

Dugo najavljivana izgradnja autobuske stanice u Bijeljini je počela. Već na samom početku stigle su i primjedbe. Iz razgovora i dogovora, je kako tvrdi, isključen Pantelija Mitrović, direktor i većinski vlasnik preduzeća “Semberija-transport”, koje je najveći prevoznik u Semberiji.

“Što se tiče izgradnje nove autobuske stanice nikada nisam dobio poziv od gradonačelnika da sjednemo zvanično da razgovaramo o izmještanju ove autobuske stanice na novu lokaciju. Ja sam veoma razočaran u taj odnos gradonačelnika prema “Semberiji – transport”, ali taj odnos je već dugo maltene od kako je on na čelu ovog grada”, kaže Mitrović. 

Nova autobuska stanica biće na mjestu nekadašnje željezničke stanice, a na postojećoj autobuskoj stanici koja je vlasništvo Pantelije Mitrovića planirana je javna garaža, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Priznao je da sa Mitrovićem nije postignut nikakav dogovor te velikodušno ponudio Mitroviću da može učestvovati u javnom pozivu za uzimanje u zakup nove autobuske stanice. Za Mitrovića je to neprihvatljivo.

“Ti dogovori kao što je danas gradonačelnik izjavio oko tih projekata Dodik - Mićo da će ovdje biti javna garaža, nova stanica na drugom mjestu, to neka oni upravljaju novom autobuskom stanicom. Ja imam  80 zaposlenih radnika i ne pada mi napamet da izađem sa svoje lokacije. Mi smo vlasnici 1/1 ove lokacije i da plaćamo zakup te neke nove autobuske stanice, to nijedan normalan čovjek u poslovnom svijetu neće uraditi”, rekao je Mitrović. 

Mitrović je, ističe, spreman za dogovor koji znači da Semberija transport dobije na korištenje novu autobusku stanicu bez nadoknade, a zauzvrat može da bude napravljena javna garaža.

“Ako ne dođe do dogovora mi sa autobuskom stanicom ostajemo ovdje. To što je po regulacionom planu javna garaža ovdje, pa regulacioni plan se mijenja. Grad neka pravi stanicu, neka iznajmljuje kome god hoće. Mi ostajemo ovdje i ne može mi niko zabraniti da dođem na svoje radno mjesto”, kaže Mitrović.

Ako dogovora ne bude, Bijeljina će biti grad sa dvije autobuske stanice. Ironija je u tome da se nova autobuska stanica gradi da bi se rasteretio saobraćaj u gradu, ali vrlo lako ovaj projekat ustvari može dovesti do saobraćajnog kolapsa.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks