Mi smo jedna družina, svejedno je jesmo li: tužioci, sudije, policajci, političari ili mafijaši

Mi smo jedna družina, svejedno je jesmo li: tužioci, sudije, policajci, političari ili mafijaši

“Pravdaši”: Tužiteljica Matijaš koja nas je nazivala kriminalcima je oslobođena. Grupa Pravda za Davida objavila je informaciju da je tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Slavica Matijaš oslobođena optužbi za narušavanje ugleda tužilačke funkcije, a po tužbi ove grupe.

Kako ističe Ozren Perduv, za odluku disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća su saznali nakon što su dobili poziv da ponovo svjedoče o ovoj slučaju.

“Mi smo je prijavili jer nam se 1.12.2020. godine obratila riječima ‘Opet ovi kriminalci’. I šta se desilo? Prije nekoliko dana smo dobili poziv da ponovo svjedočimo, ali ovaj put pred Drugostepenom komisijom. To znači da je donesena odluka od strane prve komisije i da se neko na nju žalio. Mi odluku nismo dobili! Čak smo im i uputili dopis i pitali zašto nismo dobili odluku, a oni nam, vjerovali ili ne, odgovorili da nam je odluka poslata. Mi ništa dobili nismo. Pretpostavili smo da je nečasna Slavica disciplinski kažnjena i da se žalila. Poslali smo mejl da vidimo o čemu se radi i tad nam je rečeno da je Slavica Matijaš oslobođena bilo kakve odgovornosti. I odmah je postalo i jasno zašto mi odluku prve komisije nismo dobili”, naveo je Perduv.

Kancelarija disciplinskog tužioca je uložila žalbu na ovu odluku i zbog toga je zakazan proces ponovo pred Drugostepenom komisijom. Svjedočenje Pravdaša zakazano je za 1. februar.

Izvor: ba.n1info.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter