Medijska simbioza Draška Stanivukovića: Od cijepanja vijesti RTRS-a do uspješne saradnje (Foto/Video)


Medijska simbioza Draška Stanivukovića: Od cijepanja vijesti RTRS-a do uspješne saradnje (Foto/Video)

Sve se mijenja, sem kamenja. Političari posebno. Draško Stanivuković je najočigledniji primjer. Nakon političke simbioze sa Miloradom Dodikom, “uplovio” je u medijsku simbiozu i sa RTRS-om.

Kao “društveno odgovoran” političar, Draško Stanivuković je među prvima čestitao 32. rođendan Radio Televiziji Republike Srpske.

“U ime Grada i u lično ime, rukovodstvu, urednicima, novinarima, snimateljima i svim zaposlenima u RTRS-u čestitam 32. godinu uspješnog poslovanja!”, naveo je gradonačelnik Banjaluke na svojoj fejsbuk stranici.

“Zanimljivo” je da Stanivuković za RTRS, između ostalog, kaže da “svakodnevnim radom, zalaganjem i unapređenjem svog programa” RTRS potvrđuje “svoju bitnu ulogu Javnog radio-televizijskog servisa Republike Srpske”.

Još je “zanimljivije” da je RTRS-u poželio da “pravovremeno i objektivno” informiše javnost.

Naposlijetku, izražava nadu da će “uspješno sarađivati kao i do sada”.

Dakle, Stanivuković za RTRS kaže da igra bitnu ulogu javnog servisa, zatim da objektivno informiše javnost, izražavajući nadu da će uspješno sarađivati kao i do sada.

Međutim, ne tako davno, prije koju godinu, Stanivuković je pričao sasvim drugu priču. Posebno se ističu njegovi “igrokazi” iz 2019. godine, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srpske cijepao papire sa vijestima RTRS-a.

Ili kad je iste godine, zajedno sa tadašnjom partnerkom iz opozicije Jelenom Trivić, ispred zgrade RTRS-a organizovao performans emitovanja “istinitih vijesti RTRS-a”.

Što se teze o “uspješnoj saradnji” tiče, RTRS se svojski trudio da “ispoštuje” nekadašnju mladu nadu PDP-a.

Tako su iste 2019. godine za Stanivukovića pisali da je “samozvani borac protiv siromaštva i za ljudska prava i egzibicionista željan javne promocije”, kao i da je “novo čedo engleske obavještajne službe i njenog isturenog odjeljenja u BiH”.

RTRS, inače, “obožava” da prenosi “vijesti” portaloida Infosrpska, koji u tom periodu nije štedio Stanivukovića.

Prenosili su, između ostalog, i da je “mladi tajkun Stanivuković, plasirajući u javnost u BiH laž da zbog ugrožene bezbjednosti mora da napustu zemlju” u Srbiji organizovao proteste protiv Aleksandra Vučića.

Međutim, nakon simbioze sa Miloradom Dodikom, Stanivuković polako ulazi i u simbiozu sa RTRS-om, i od “egzibicioniste željnog javne promocije” i “novog čeda britanske obavještajne službe” postaje jedan od viđenijih gostiju i sagovornika na javnom RTV servisu Republike Srpske. Očigledno su se fino uklopili čim Stanivuković priželjkuje nastavak uspješne saradnje. Doduše, nije naglasio koje.

Piše: Mladen Bubonjić
Foto naslovna: Gerila/Draško Stanivuković
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter