Mašta može svašta: -Drage dame, muškarci bi voljeli da znate ovih osam stvari o vođenju ljubavi-

Mašta može svašta: -Drage dame, muškarci bi voljeli da znate ovih osam stvari o vođenju ljubavi-

Pričanje tokom sek.a podstiče više od naših ušiju. Iako se vjeruje da su žene zahtjevnije u sek.u, muškarci ipak vode u komplikovanju stvari “ispod čaršava”. Zaboravite na sve stereotipe koje ste vidjeli u medijima i filmovima - predstavljamo vam osam stvari koje muškarci žele da žene znaju o se.su…

“Odgovaramo na pohvale”

Vjeruje se da su muškarci toliko opterećeni svojim libidom da nisu nimalo samosvjesni kada je se.s u pitanju. No, to je pogrešno. Oni nisu ništa drugačiji od žena - i te kako brinu o tome kako im izgleda frizura, stomak (i drugi mjerljivi organi), kao i brojni drugi atributi.

“Bojimo se intimnosti”

Istraživanja su pokazala da su dječaci u školskoj dobi privrženiji i ekspresivniji od djevojčica istih godina. U to vrijeme počinje i društvena represija - na riječi, osjećaje i misli - i njihova želja za ljudskim kontaktom se guši. Tabu je da ova želja za intimnošću, koju društvo želi “da ispere” iz mozga muškarca, plaši muškarca. To nije zbog toga što ih guši, već zato što shvate koliko vape za bliskošću. Zato, kada se on povuče u sebe nakon se.sa, možda je pod šokom koliko ustvari žudi za vašom pažnjom.

“Cijenimo se.s zbog njega samog”

Prema Džou Kortu, psihoterapeutu i seksologu, muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom se.su, ne samo da pretrpe to ili ga shvate lično. Muškarcima nije bitno da dominiraju nad ženom, nego da je iznenade.

“Nije sve u... znate već”

Iako je pe.is "glavni akter", muškarci imaju i druge erogene zone, kaže psihološkinja Melodi Šafer. “Muškarci imaju tendenciju da ženama ne daju uputstva (za vrijeme se.sa) jer misle da će se one zatvoriti i neće željeti da ih dotaknu. Ali, postoji mnogo mjesta gdje možete da ga dotaknete”, poput grudi, unutrašnje strane bedara i lica. Postoje i druga dva ključna područja: ako se laganim pokretom ‘zgrabe’ njegovi testisi to može strašno da ga uzbudi.

“Mi podstičemo fantazije”

“Muškarci žele da podijele svoje fantazije, ali se boje da će ih njihove žene postidjeti ili osuđivati”, kaže Kort. Slično, dr Šafer kaže da muškarci žele da im njihove žene otkriju svoje maštarije. Ako mislite da je ovo ostvarljivo u vašoj vezi, pokrenite neke igrice u kojima niko neće nikoga osuđivati ili smislite sek.i scenario koji ćete zapisati na papir pa izvući jedan kada dođe vrijeme za to. Prilagodite scenario zajedničkim radom, ako nekome nije prijatno ‘da ih odigra’.

“Volimo kad pričate”

Pričanje tokom se.sa podstiče više od naših ušiju. Tu se radi o "prljavom" pričanju, hvaljenju i instrukcijama, za početak. Koliko god zvuči nevjerovatno, ženski govor može muškarca da učini moćnijim i muževnijim.

“Potrebna nam je vaša iskrenost”

Se.s može da riješi mnogo stresnih situacija u vezama, ali takođe može da ih i prouzrokuje. Ako se muškarci žale na manjak sek.a, možda ne shvataju one stvari koje leže ispod svega toga. Treba da im se kaže šta je posrijedi. Muški ego je usko vezan sa sek.om, pa će sve probleme u spavaćoj sobi prije objašnjavati manjkom interesa kod žene, umjesto s nekim postojećim problemom koji mora da se riješi.

“Volimo ‘ples’ “

Muškarci vole dobar izazov. Dopustite da vam se udvaraju i da se osjećate kao da vas je neko ‘zaslužio’. Dr Kort kaže da je emocionalna intimnost u bliskosti, ali da održavanje sek.ualne želje zahtijeva određenu količinu udaljenosti.

Tu je taj "ples", dozvoljavanje da mu drugi gledaju u ženu, da se ona sama zabavlja sa svojim igračkama, da mu dopusti opuštanje uz po.nografske filmove i slično. To prema stručnjacima održava ravnotežu između sek.ualne želje i međusobne odanosti, piše Miss7.

Foto naslovna: Shutterstock
Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter