Marinković kreirao Partizanovu senzaciju u Zagrebu

Marinković kreirao Partizanovu senzaciju u Zagrebu

Košarkaši Partizana krenuli su pobjedom u novu sezonu ABA lige. Napravili su mladići Nenada Čanka veliko iznenađenje i u Zagrebu savladali Cedevitu 87:84, odigravši dva potpuno različita poluvremena. Imali su Beograđani i plus 22 a na kraju su spasavali pobjedu.
„Crno-bijeli„ su odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Beograđani su u startu nadigrali rivala i postigli čak 35 poena za 11 minuta, pa ne čudi što su do odlaska na odmor imali velikih plus 21 (53:32).

Na startu trećeg dijela serijom trojki Cedevita pravi seriju 12:0, koju je prekinuo svojim poenima Vanja Marinković. Zagrebački tim je uporno pokušavao da smanji, a onda je na startu posljednje četvrtine prišao na samo pet poena zaostatka poenima Kobsa i Bela (69:74).

Cedevita je nastavila sa pritiskom i prišla na samo poen (78:79), a onda je Rade Zagorac pogodio „trojku“ i riješio pitanje pobjednika. Domaći tim je pokušavao da dođe do izjednačenja pri rezultatu 84:87. Na kraju je Kobs pokušao šutem za tri poena no nije bilo promjene rezultata.

Vanja Marinković je bio sjajan i imao je 25 poena, dok je Đorđe Gagić dodao 13. Na drugoj strani, Bel i Kobs su imali po 19 poena.


Izvor: Blic.rs