Majka Dražena Petrovića predala Novaku sinov dres

Majka Dražena Petrovića predala Novaku sinov dres

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, kao što se i najavljivalo, upoznao je danas u Zadru Biserku Petrović, majku tragično nastradalog košarkaša Dražena Petrovića.

Novak je na poklon dobio Draženov dres sa brojem tri iz vremena kada je igrao za Netse, a on je uzvratio teniskim reketom.

– Jako emotivan trenutak, dirnut sam što ste došli, hvala što ste mi iskazali poštovanje i čast. Ovo ću držati na posebnom mjestu u svom domu, nadam se da će i reket poslužiti. Dražen je ikona sporta u regionu, čovjek koji je obilježio ne samo košarku, nego i sport uopšte. Svi su mu se divili, cijela Amerika, svi koji prate košarku i sport – rekao je Đoković.

On je dodao da je imao priliku da pogleda nekoliko intervjua Draženove majke, kao i brata Aleksandra.

– Najveći utisak na mene je ostavio dokumentarac “Jednom braća”, tu sam još bolje mogao upoznati čitavu priču i kako se sve to događalo. Čast mi je stajati tu pokraj vas. Nisam nikad mogao biti s Draženom, ali osjećam njegovu prisutnost s vama ovdje. Hvala vam puno što ste došli – zahvalio je Đoković gospođi Petrović, koja je izrazila želju da ga upozna i koja je više puta izjavila da je Novak, kao veliki šampion, podsjeća na Dražena.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks