Lobiranje: Članstvo SNSD u Banjaluci treba podržati Stanivukovića, Đajić žestoko protiv (Foto)


Lobiranje: Članstvo SNSD u Banjaluci treba podržati Stanivukovića, Đajić žestoko protiv (Foto)

Dodik&Dodik naložili da se u članstvu SNSD lobira da glasaju za Stanivukovića; Vlado Crta Đajić, šef GO SNSD BL, oštro protiv i pitanje je dana kada će se javno suprotstaviti ovoj naredbi

Milorad i Igor Dodik, vlasnici SNSD-a, odlučili su se definitivno za Draška Stanivukovića, većinskog vlasnika PDP-a i apsolutnog vlasnika Branislava Borenovića Ćurle, kao svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Potvrđuje to i činjenica da su naložili sebi odanim pripadnicima SNSD-a, koji su dio infrastrukture Gradskog odbora SNSD Banjaluka, da krenu u lobiranje kako bi članovi te stranke glasali za Stanivukovića na sljedećim lokalnim izborima.

U banjalučkom članstvu SNSD-a je, zbog toga, prava pometnja, jer Vlado Crta Đajić, predsjednik GO SNSD Banjaluka, i dalje insistira da istinski kandidat te stranke bude Nikola Šobot, te čini sve da glasovi ne odu Stanivukoviću.

Đajić ne preza da, u stranačkim kuloarima, kritikuje Dodika&Dodika, a njemu bliske osobe tvrde da je samo pitanje dana kada će sa takvim kritikama izaći u javnost.

Đajić je svjestan da mu Dodik&Dodik žele “skinuti glavu”, jer nije dovoljno poslušan i nije prihvatio ranije zahtjeve da SNSD u Banjaluci podrži Stanivukovića, isturajući kandidata koji ne bi imao nikakve šanse na uspjeh.

Računica Dodika&Dodika je jasna - ukoliko bi uspjeli da Stanivukoviću obezbijede još jedan mandat, tada bi PDP potpuno prešao u njegovo vlasništvo, a ostaci te stranke postali jedna u nizu kombi partija koje podržavaju vladajući Režim u RS.

Naravno, bio bi nastavljen sluganski odnos Stanivukovića spram Dodika&Dodika i njihovih tajkuna.

U ovu računicu stariji Dodik nije integrisao svoj sigurni odlazak sa političke scene u BiH, što nikako ne znači da neće otići. Jednostavno, algoritam mu nije dobar.

Ok, svako ima pravo da se nada, pa i Milorad Dodik, ali je malo vjerovatno da Stanivuković, u bilo kojoj kombinaciji, pa i ovoj simbioznoj, može obnoviti mandat gradonačelnika.

Što se tiče Vlade Crte Đajića u SNSD-u je u već precrtan, a kako je riječ o vrlo hirovitoj osobi, mogao bi Dodiku&Dodiku, kao i njihovom favoritu Stanivukoviću, prirediti niz neprijatnih iznenađenja prije nego napusti vladajuću Sektu. 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter