Lijepa Mostarka oborila Guinnessov rekord - Nosila reviju na vrhu svijeta


Lijepa Mostarka oborila Guinnessov rekord - Nosila reviju na vrhu svijeta

Mostarka Nataša Borozan godinama živi u Milanu gdje gradi karijeru modela.

Nedavno se na društvenim mrežama pohvalila da je oborila Guinnessov rekord na Mont Everestu. Borozan je prošetala pistom na najvišem vrhu svijeta te tako postala prva manekenka iz Bosne i Hercegovine koja je oborila takav “rekord”.

"Novi rekord je oboren. Nakon 11 dana pješačenja bez tuša, pili smo kuhani snijeg, spavali na -30 svake večeri s malo kisika. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Izuzetno sam sretna i ponosna. Cilj ovog modnog događaja je promocija održive mode i širenje svijesti o klimatskim promjenama. Uspješno smo osigurali mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda s modnom revijom na najvećoj nadmorskoj visini na kopnu", napisala je Borozan na društvenim mrežama uz fotografije s Mont Everesta.

Modna revija s najvećom nadmorskom visinom na kopnu od 5.644 metra bila je 26. januara 2020. godine, što je jedan od najvećih avanturističkih poduhvata u svijetu mode do sad.

Inače, Borozan je do sada nosila revije brojnih svjetskih dizajnera kao što su Michael Kors, Tory Burch, Cavalli, Philipp Plein i druge. Osim toga, Mostarka je nedavno pokrenula i svoj brend Borozan.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks