Li Peng sa Svjetskog mobilnog kongresa poručuje: 5G tehnologija otvara vrata inteligentnom svijetu


Li Peng sa Svjetskog mobilnog kongresa poručuje: 5G tehnologija otvara vrata inteligentnom svijetu

Predsjednik “Huavej” Telekom grupe Li Peng izjavio je danas u Barseloni da 5G tehnologija otvara vrata inteligentnom svijetu, te da bi njen iskorak na 5.5G bio ključna prekretnica na ovom putu.

Peng je u svom obraćanju na Svjetskom mobilnom kongresu naglasio da industrija mora da radi zajedno kako bi se brže kretala ka ultraširokopojasnom, zelenom i inteligentnom svijetu, kao i da bi poslovni plan kompanije “Huavej vodič” mogao pomoći u postavljanju temelja za ovo važno dostignuće.

“Čini se da fizički i digitalni svijet postaju sve bliži kako efekti digitalne i inteligentne transformacije postaju sve očigledniji na našim radnim mjestima, domovima i ličnim životima. Mnogi operateri su odgovorili na sve veću potražnju u ovim oblastima za kvalitetnijim iskustvima i većom produktivnošću, gurajući IKT industriju naprijed”, naglasio je Peng.

On je dodao da je “konektiviti plus” ključ za prosperitetni razvoj 5G tehnologije.

“Do kraja 2022. godine, više od 230 5G mreža je već bilo komercijalno raspoređeno, podržavajući više od milijardu korisnika i mnoštvo 5G uređaja. Ova tehnologije je pokrenula brzi razvoj IKT industrije. Kako njene mogućnosti nastavljaju da se poboljšavaju, vodeći operateri u Evropi, Azijsko-pacifičkoj regiji i Bliskom istoku su se borili da razviju različite vrste digitalnih usluga”, ukazao je Peng.

Prema njegovim riječima, domaće tržište je takođe postalo oblast u kojoj operateri mogu da generišu veću vrijednost, s obzirom da se nastavlja sa prodorom 5G tehnologije.

“Tehnologije opšte namjene poput 5G, vještačke inteligencije i računarstva u oblaku pokreću industrijsku digitalizaciju i donose nove strateške mogućnosti. Poslovnim klijentima je potrebno više ponude, a operateri moraju da pojačaju konkurentnost”, naveo je Peng.

Peng je istakao da će evolucija sa 5G na 5.5G biti ključna za ispunjavanje ovih rastućih zahtjeva.

U Barseloni je juče otvoren Svjetski mobilni kongres /MVC/, najveći svjetski događaj na polju mobilne i komunikacione industrije, na kojem će ove godine najnovija tehnološka dostignuća predstaviti najveće svjetske kompanije.

Na ovogodišnjem kongresu učestvuje više od 2.000 izlagača iz 200 zemalja, među kojima je kineski tehnološki gigant “Huavej”, a tema je brzina koja će biti utkana u pet ključnih smjerova za raspravu: “5G ubrzanje”, “Rijaliti plus”, “OpenNet”, “FinTek” i “Digital evriting”.

Svjetski mobilni kongres se od 2013. godine održava u Barseloni.

Izvor: Srna/capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter