Leteći polovni šator na kojem je ukradeno 2,5 mil. KM nije prodat nikome i dalje je u Bratuncu (Foto)

Leteći polovni šator na kojem je ukradeno 2,5 mil. KM nije prodat nikome i dalje je u Bratuncu (Foto)

Klofanje/Leteći Polovni Šator lažnog humaniste Ristića, na kojem je ukradeno 2,5 miliona KM i dalje se klofa u Bratuncu: Navodna pokretna bolnica nije prodana nikome

1. Leteći Polovni Šator lažnog humaniste Slavena Ristića, na kojem je ukradeno najmanje 2,5 miliona KM, tokom transakcije između Instituta za javno zdravstvo i fiktivne firme “Balkan Global”, Klofa se, prilično neredovno, u krugu Tehničko-remontnog zavoda Bratunac.

2. Vlasnik TRZ-a i fantomskog “Balkan Globala-a” je prevarant Slaven Ristić, kojeg je Režim, kako bi pokušali prikriti ogavno virusno profiterstvo, predstavio kao “humanistu”, ne uspijevajući ni mikroskopom pronaći nijedan njegov humani akt.

3. Vrhunac bezbrojnih laži izrečenih iz vrha Režima oko navodne pokretne bolnice, nakon što je, pod pritiskom javnosti, Institut za javno zdravstvo RS raskinuo ugovor sa Ristićem (29.05.2020.), jeste njegova izjava da je Polovnu Šatorčinu prodao “jednoj kompaniji u Turskoj za oko pet miliona evra”. 

4. On je, 15.07.o.g., istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 miliona maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita. "Takve bolnice inače koštaju između osam i 12 miliona evra. Bolnicu smo turskoj kompaniji prodali po cijeni od 4,8 miliona evra plus cijena transporta i montaže što je sve ukupno oko pet miliona evra", rekao je tada Ristić. (NN)

5. Mnogo toga je u toj izjavi slagao polupismeni tajkun. Prije svega da je “bolnicu” prodao Turskoj, što je notorna laž. 

6. Istina je da je pokušao Leteći Polovni Šator prodati prvo u Siriji, ali mu to nije pošlo za rukom, a njegovu skalameriju niko nije htio kupiti ni u Libiji.

7. Sada se Šator klofa u TRZ Bratunac.

8. I iz navedene Ristićeve izjave uočljiivo je da on laže, što bi rekao narod, “na čekrke”.

9. On je rekao da takve bolnice koštaju 12 miliona evra, što jeste jedina istina koju je izgovorio, ali svako ko zna da računa se upita zbog čega bi je onda Ristić prodao RS za 4,2 miliona KM, odnosno šest puta jeftinije od stvarne cijene?! 

10. Ristić je najbolje i najkvalitetnije sam sebe potopio i pokazao da laže Režim, laže on, da se radi o prevari, a nadležna Tužilaštva još uvijek nisu učinila ništa na sankcionisanju ove ogavne pljačke.

11. Iz Režima su tvrdili da je Ristić vratio sav novac, 4,2 miliona KM, koji mu je uplaćen avansno, ali, prema mojim izvorima, eventualno je vraćeno svega dva miliona KM, a ostatak je podijeljen među pljačkašima.

12. U nastavku podsjećam na sve detalje i aktere organizovane zločinačke akcije u kojoj je budžet RS opljačkan za, najmanje, 2,5 miliona KM.

Šatorska Leteća Milionska Pljačka - Lažna pokretna bolnica koštala 2,1 milion KM, a ne 4,2 miliona maraka koliko je plaćena; Na Polovnom Šatoru ukradeno 2,1 milion KM, a na avio prevozu dodatnih 370.000 KM (dokumenti) ; Dodikovi dobri, odlični i izvanredni Dečki (objavljeno 18.07.2020.) 

I tekst: Šatorska prevara: Pokretna mobilna bolnica je polovna; Riječ je o sajamskom eksponatu izlaganom nekoliko puta; Dodik ne odustaje od kupovine polovnog šatora kako bi prikrio milionski kriminal Režima tokom pandemije (06.06.2020.)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks