Lejla Rešić smijenjena sa funkcije ministra

Lejla Rešić smijenjena sa funkcije ministra

Vlada Republike Srpske razriješila je danas Lejlu Rešić sa funkcije ministarke uprave i lokalne samouprave na kojoj je bila skoro 10 godina.

Potvrdio je ovo za Srpskainfo lider DNS Nenad Nešić.

On je istakao da još nema zvanično obrazloženje zbog čega je Vlada razriješila Rešićevu. Ponovio je da će o daljim koracima DNS biti riječi na današnjoj sjednici Predsjedništva.

Klokić tri mjeseca na čelu Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić obavljaće dužnost ministra uprave i lokalne samouprave do izbora novog šefa ovog Ministarstva, nakon što je danas dužnosti razriješena Lejla Rešić.

Kako je saopšteno iz Vlade Republike Srpske Klokić će ovu dužnost obavljati najduže u periodu od 90 dana.

“Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je, u skladu sa ovlašćenjima utvrđenim Ustavom Republike Srpske i Zakonom o Vladi Republike Srpske, a po pribavljenom pozitivnom mišljenju predsjednika Republike Srpske i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, izvršio promjenu u sastavu Vlade Republike Srpske, tako da je razriješio dužnosti dosadašnjeg ministra uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić”, saopšteno je iz Vlade RS.

O promjeni u sastavu Vlade Republike Srpske biće obaviještena Narodna skupština Republike Srpske.

Podsjećamo, ranije danas, Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske smijenjena je na sjednici Vlade.

DNS, čiji je kadar Rešićeva bila, daće novog ministra, a ta osoba mora biti iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjednik stranke Nenad Nešić rekao je danas za “Nezavisne” da stranka još nije odlučila ko će Rešićevu zamijeniti na poziciji ministra u Vladi RS.

Izvor: srpskainfo.com/nezavisne.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks