Legenda jugoslovenske i hrvatske košarke Dino Rađa večeras ulazi u košarkašku Kuću slavnih.

Legenda jugoslovenske i hrvatske košarke Dino Rađa večeras ulazi u košarkašku Kuću slavnih.

Legenda jugoslovenske i hrvatske košarke Dino Rađa večeras ulazi u košarkašku Kuću slavnih. Rađa će postati četvrti Hrvat u istoriji koji će imati tu čast, nakon Mirka Novosela, Krešimira Ćosića i Dražena Petrovića.

Jedan od najvećih evropskih košarkaša i igrača s ovih prostora večeras će u Springfildu primiti golemo priznanje, najveće za jednog košarkaša.

Rađa će u Kuću slavnih ući s kravatom svog voljenog Hajduka.

– Kakva čast je predstavljati Split i Hrvatsku na ovakvom mjestu u ovakvom trenutku – napisao je Dino na Fejsbuku.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske ne može da prihvati realnost da će se naći u Kući slavnih i sve vrijeme očekuje da mu neko kaže da je sve to jedna velika šala.

– Posljednjih šest mjeseci gledam iza svakog ćoška da ne iskoči Ešton Kučer i kaže mi da su me zeznuli – rekao je Rađa, a prenio američki novinar Šon Denevi.

Rađa je u Kuću slavnih ušao u konkurenciji internacionalaca, a u odabiru je završio ispred Tonija Kukoča, Vlade Divca, Alda Osola (Italija), Markosa Leite (Brazil), Alfonsa Forda (SAD), Tala Brodija (Izrael), Džekija Čazalona (Francuska) i Amaurija Pasosa (Brazil).

S Rađom u Kuću slavnih ulaze i Džejson Kid, Stiv Neš, Grant Hil i drugi. Zanimljivo, Rađu za Kuću slavnih nisu nominovali Hrvatski košarkaški savez ili Boston Seltiksi, od kojih bi se to očekivalo, nego košarkaši splitskog Adriatika s kojima je Rađa 2012. nastupao u amaterskom prvenstvu Hrvatske i kasnije osvojio naslov prvaka.

Dino je u NBA karijeri igrao za Boston Seltikse, od 1993. do 1997. godine. U Europi je nastupao za Jugoplastiku, Virtus, Panatinaikos, Zadar, Olimpijakos, Cibonu i Split.


Izvor: Agencije