Kupovina polovnjaka u Njemačkoj: Evo na šta treba da obratite pažnju

Kupovina polovnjaka u Njemačkoj: Evo na šta treba da obratite pažnju

Kupci se savjetuju da se informišu o stanju automobila u najbližoj radionici ADAC-a, Dekre ili TUV-a. Tamo će vam za 30 eura pregledati cijeli automobil. Njemački magazin Auto Bild objavio je tekst sa savjetima u vezi sa kupovinom polovnog automobila, a ove dvije informacije će vam naročito koristiti ukoliko želite da nabavite polovnjak u Njemačkoj.

Kao i sve države u Evropi, i Njemačka nije imuna na slučajeve štelovanja kilometraže. Kupujete li polovni automobil dobro je znati da je prosječna godišnja kilometraža vozila u toj zemlji oko 12.000 kilometara, prenosi revijahak.hr. Servisna knjižica vozila je jedan od načina na koji to možete da uradite, ali svakako nije jedini ni posljednji.

Jedna od ideja je da se o stanju automobila informišete u najbližoj radionici ADAC-a, Dekre ili TUV-a. Tamo će vam za 30 eura pregledati cijeli automobil – karoseriju, ogibljenje, elektroniku… Mehaničari u tim radionicama već znaju tipične probleme svakog automobila pa će na njih obratiti posebnu pažnju.

Izvor: fokus.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks