Kuda ide PDP? Kako je -stari radikal- Milanko Mihajlica postao perjanik Draška Stanivukovića? (Foto)


Kuda ide PDP? Kako je -stari radikal- Milanko Mihajlica postao perjanik Draška Stanivukovića? (Foto)

Iako sam, kao i narod, navikao da nas u politici ništa ne može iznenaditi, jer smo se baš svega nagledali, moram priznati da sam poprilično i neprijatno iznenađen informacijom da je Milanko Mihajlica bio najveći najgrlatiji zaštitnik lika i nedjela Draška Stanivukovića, kritičar Igora Crnatka, na nedavno održanom sastanku PDP-a. Draškov novi perjanik  osuo je rafalnu paljbu po Crnatku, koji je nažalost poprilično usamljen u borbi protiv skretanja PDP-a u crvene šine, podržali su ga otvoreno samo Ljubo Krunić, Milko Grmuša i još poneki funkcioner PDP-a, dok većina „mudro“ ćuti, vaga i čeka razvoj situacije kako bi se priklonili pobjedniku.

Čudno je kako bivši radikal lije krokodilske suze za PDP-om, tobože zabrinut za sudbinu stranke u koju se utopio sa ostacima radikala, a ukoliko njegove „ideje“ i stavovi prevladaju upokojiće je i otpjevati vječnaja pamjat i Partiji demokratskog progresa, kao što je sahranio pokojne radikale.

Stanivuković u svemu kopira svog idola Dodika, napunio džepove para u brojnim aferama i korupcionaškim kombinacijama, sa njima kupuje i ucjenjuje sve što može, obećavajući finansiranje kampanje ako ga podrže. Ukoliko se Mladen Ivanić i Branislav Borenović ne usprotive samovolji ucijenjenog i korumpiranog odlazećeg gradonačelnika Banjaluke, ne podrže Igora Crnatka, to će nažalost biti put u potpuni nestanak PDP-a, koji će postati samo novi privjesak SNSD-a ako prevlada Mihaljičina i Draškova struja.

Pozvao sam Mihajlicu, rekao da njegovo ponašanje nije korektno, da će imati posledice i u Novom Gradu, jer se ne može kritikovati SNSD u jednom mjestu a podržavati fuzija sa njim u Banjaluci. To je licemjerno i neiskreno, narod će to prepoznati i kazniti i zato treba sa narodom biti iskren, igrati čisto, otvorenih karata, bez figa u džepovima, zakulisnih igri i ličnih interesa.

Foto: Gerila.info

PDP je na velikoj prekretnici, i iskreno se nadam da će šef Kluba PDP Igor Crnadak dobiti podršku za svoj koncept, koji je u skladu sa izvornom politikom stranke, sve ostalo će značiti katastrofu i imati posledice za cijelu opoziciju, jer ako cijeli PDP krene Draškovom crvenom stazom simbioze sa režimom, putem Dragana Čavića, sve će biti dovedeno u pitanje.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: gerila.info
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter