Krvavi pir - Ubijeno desetoro

Krvavi pir - Ubijeno desetoro

Tokom produženog vikenda za Praznika rada u Čikagu ubijeno je 10 ljudi. Među njima i osmogodišnja djevojčica koja je upucana u leđa, saopštila je policija. Djevojčica je pogođena dok je pucano na njene roditelje u automobilu.

To je najnoviji smrtonosni praznični vikend u trećem po veličini gradu u SAD, jer je i više od 50 ljudi ranjeno u pucnjavama širom grada od petka do pred ponoć ka utorku, prenosi AP.

Djevojčica, čiji su roditelji teško ranjeni, šesto je dijete mlađe od 10 godina koje je ubijeno u Čikagu od kraja juna, prema podacima koje je sakupio Čikago San-Tajms. Zaključno sa nedjeljom, Čikago je prijavio 524 ubistva ove godine. To se upoređuje sa 345 ubistava u 2019. godini, 399 u 2018. godini i 473 u 2017. godini, kada se posmatra isti vremenski period.

Sve u svemu, navodi AP, nasilni kriminal u Čikagu je trend koji se ogleda i u Njujorku, Filadelfiji i drugde. Stručnjaci ukazuju na više razloga, uključujući veliku nezaposlenost, pandemiju i više bjesa zbog policijske brutalnosti.

Izvor: Agencije

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks