Kruna Dodikovog i Cickovog drugarstva je minimalna presuda iz 2013., od samo godinu uslovno, za dokazanu prevaru

Kruna Dodikovog i Cickovog drugarstva je minimalna presuda iz 2013., od samo godinu uslovno, za dokazanu prevaru

Veliki patriota i državotvorac na zadatku Službe. Nisam želio do kraja sinoć raspakovati vjernog kadra Službe Cicka Bjelicu, koji je sinoć jedva, na izmaku snage, pročitao što mu je Služba pripremila, jer je sam sebe implodirao i pokazao u pravom svjetlu. Maske su pale, a očita je namjera Cicka Bjelice da što više štete nanese čelnim ljudima i stranci kojoj pripada. Posebno je interesantno njegovo svedočenje kako je poslije Opštih izbora sa Obrenom, Mićom i još nekim tada visokim funkcionerima SDS-a pokušao izvršiti puč i predati je u zagrljaj SNSD-u, što su spriječili ponajviše Vukota i Mladen Bosić, pa se na njih najviše okomio.

Da čovjek traži pravi primjer da u jednom oslika sve potrebne „vrline“ ovovremenog patriote teško da bi našao boljeg od Milovana Bjelice, poznatijeg pod nadimkom Cicko. Bjelica je prvu slavu zaradio kroz čuvenu priču državnog šverca visokoakciznom robom, kao jedan od ključnih ljudi zloglasnog Centrexa u ključnim godinama 1994-1998. Zbog privrednog kriminala bio je pred sudom i 2006, ali je oslobodjen zbog zastare.

Nakon procesa i istraga vratio se aktivnoj politici kroz SDS i dobio izbore za načelnika Sokoca 2012. na priči opoziciono nastrojenoj prema SNSD-u, Dodiku i njihovim lokalnim sokolačkim kabadahijama, braći Čolović. Ipak, već od 2013. godine kreće Bjelicino približavanje Dodiku. Druženje je zapečaćeno najblažom mogućom presudom za dokazanu poslovnu prevaru na samo godinu dana zatvora uslovno iz decembra 2013. godine.

Dalje je saradnja „popečaćena“ projektima plaćenim narodnim novcem sa Kusturicom, etno sela, krediti itd. Ostalo je istorija i dobro poznato svima nama. Elem, u posljednjih 5 godina Cicko je zvijezda u usponu i nova nada ATV-a i režimskih portala, rame uz rame sa Sanjom Vulić.

Razlog je veoma jednostavan, Cicko već godinama nije saglasan ni sa jednim političkim stavom SDS-a, a istovremeno je u funkciji podrške svake Dodikove akcije, ali baš svake, bez izuzetka. Kada ga neko upita za tu činjenicu, naš Cicko mudro kaže kako je Dodik slika i prilika one patriotske politike koju i on podržava, a da je SDS-ova politika izdajnička, kratkovida i neznalačka, ali eto on je godinama u SDS-u pa neće da ga napusti. To je jedna verzija.

Druga je ova moja: Cicko Bjelica je oličenje korumpiranog političara kome je jedino bitno da je na vlasti, bezbjedan od pravosudne istrage, sa narodnim novcem nadohvat ruke, a patriotizam je njegova najbolja maska i odbrana. Mjera njegovog i Dodikovog patriotizma su Centrex i Prointer, Bobar Banka i Privredna banka, jer njih veže ljubav prema narodnom novcu. Ako su oni mjera patriotizma, e onda je meni ponos biti izdajnik.

Nema većih izdajnika srpskog naroda od vas udbaša koji ste ga pljačkali u ratu, poslije rata i koji ste radi pljačke spremni da ga gurnete u novi rat. Možete li da zamislite ijednog funkcionera Dodikove partije da jednom, ne godimama kao on, nego samo jednom uzme stranu SDS-a, a protiv svog šefa, onako kako to perfidno Cicko radi godinama? Ne možete naravno!

On kao funkcioner SDS ne silazi sa naslovne strane Dodikovih medija gdje rukovodstvo svoje partije krsti nepatriotskim i nezrelim, a Dodika i njegovu politiku veliča. Znaju članovi SDS dobro da si upravo ti, pokojni Mićo, Obren i nažalost još mnogi igrači najcrnjih dijelova UDBE i Milorada Dodika razlog zašto partija koja je osnovala Srpsku ne može da pobijedi ratnog švercera. Da li je problem SDS-u Cicko ili Vukan, to treba da odluči rukovodstvo te stranke. Ovo je samo mali podsjetnik. A ja ostajem na strani borbe protiv ovog zla do konačne pobjede!

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter