Kroz šta prolazi djevojka oboljela od korona virusa -Znam kako je kada su pluća puna vode-


Kroz šta prolazi djevojka oboljela od korona virusa -Znam kako je kada su pluća puna vode-

Mlada Tea (22) iz Slovenije, koja je zaražena korona virusom, u svom blogu je pisala kako se nosi sa bolešću i koje je njeno iskustvo. Nažalost, njeno stanje se pogoršalo, počela je teško da diše, zbog čega je kolima Hitne pomoći prebačena u bolnicu. Mlada Slovenka opisala je proceduru dolaska doktora po nju i priznala da su, nakon što su doktori izašli iz sobe, prve suze krenule niz lice, prenosi portal 24ur.com.
Tea, koja ne zna kako se zarazila korona virusom, počela je da dijeli svoje iskustvo na blogu “Korona virus, šta sad”, na kojem je upozorila ljude da ona nije odabrala virus i da moraju da znaju više informacija iz prve ruke.

Mlada Slovenka napisala je juče da se njeno stanje pogoršalo. Sa temperaturom, bolovima i otežanim disanjem, postalo joj je loše, a oči su počele da je bole.

– Toplomjer i dalje pokazuje ispod 38 stepeni, uglavnom se kreće oko 37,5, ali u kombinaciji sa drugim simptomima, niska groznica je naporna. Do ovog dana nisam znala na šta su mislili oni koji su opisivali simptome, da su vam pluća natopljena vodom. Sada, nažalost, znam – opisala je ona.

Teu je pogodila i vijest iz Italije da je broj čitulja u novinama sa jedne strane za nekoliko dana porastao na 10 strana.

– Molim vas, hajde da se pobrinemo da se ovo ne dogodi u Sloveniji. Sada ću da napravim nekoliko koraka po sobi i možda uhvatim i malo sunca na prozoru – napisala je Tea.

Morala je da ode u bolnicu zbog otežanog disanja

Istog dana napisala je još jedan post. Njeno disanje postalo je toliko teško da je morala da pozove doktora.

– Odmah nakon razgovora, pozvali su me iz Hitne pomoći u Velenju i obavijestili da po mene dolazi sanitet da me odveze u bolnicu. Došli su iz Doma zdravlja Celje i dobro zaštićena gospoda, koja su bila zaista nevjerovatno ljubazna prema meni, pomogla su mi da uđem u ambulantna kola – opisala je.

Prebačena je u bolnicu u Mariboru na infektivno odjeljenje i smještena u izolacionu sobu.
– U njoj su dva kreveta, na jednom je dama koja spava dva dana, a postoji i predsoblje u kojem ljekari mogu da uzmu zaštitnu odjeću. Oprostila sam se sa ljudima iz Hitne pomoći i zaista sam zahvalna na njihovoj dobroti – napisala je u postu na blogu.

U sobi su joj, kako je rekla, prvo izmjerili vitalne znakove.

– Ne sjećam se tačno brojeva, ali rečeno mi je da su normalni. Temperatura je ostala na 37 stepeni. Uzeli su mi krv, tri tube iz ruke, a zatim su mi je dali. Uzeli su je direktno iz arterije. Objasnili su mi da pacijenti dalje moraju da sami mjere vitalne znakove kako bi se osiguralo da ljekari budu u najmanjoj mogućoj opasnosti od infekcije – napisala je Tea.

A onda je napisala kako se ona osjećala.

– Kada su doktori izašli iz sobe, više nisam mogla da se suzdržim i prve suze su krenule niz obraze. Znam da je nekome još lošije. Voljela bih da prepustim nekome drugome krevet što je brže moguće. Za sada, ne preostaje mi ništa drugo nego da čekam dalje instrukcije – napisala je Tea.

Mlada Slovenka sada čeka da vidi snimak svojih pluća, za koja kaže da je najviše brinu.

Na kraju je sumirala svoje iskustvo i poslala jednu poruku.

– Svima onima koji i dalje idu okolo zbog nepotrebnih zadataka – ostanite kod kuće! Svima onima koji su već kod kuće, želim da tamo i ostanu – jer iako Hitna pomoć može biti uzbudljiva, bolnica definitivno nije zabavna – zaključila je djevojka.

Foto naslovna: Institut Torlak/Oliver Bunić/RAS Srbija
Izvor: 24ur.com/srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks