Krila je tajnu 27 godina: Ščerbo je monstrum, silovao me je kada sam imala 15 godina

Krila je tajnu 27 godina: Ščerbo je monstrum, silovao me je kada sam imala 15 godina

Tatjana Gutsu je ćutala 27 godina i konačno, kako je rekla, smogla snage da ispriča svoju tužnu, zastrašujuću životnu priču.

Ukrajinka Gutsu, olimpijska šampionka u ritmičkoj gimnastici iz Barselone 1992, ispričala je da ju je godinu ranije silovao jedan od najboljih gimnastičara svih vremena - Bjelorus Vitalij Ščerbo.

"Imala sam 15 godina, a to se dogodilo godinu prije Olimpijskih igara. Dogodilo se u Štutgartu, na takmičenju na kome smo predstavljali Sovjetski savez", ispričala je Gutsu.

"Nisam imala snage i hrabrosti da ovo kažem, ali sada sam jaka i snažna - čovjek koji me je silovao je Vitalij Ščerbo, monstrum zbog koga sam bila u životnom zatvoru skoro tri decenije".

Gutsu je poručila Ščerbu:

"Znam da ćeš reći da nije istina, ali ja sam jača nego što možeš da zamisliš. Pokušao si da mi uništiš život, ali nisi uspio", kazala je Gutsu.

Ona se obratila i nekadašnjim partnerima u reprezentaciji SSSR i Zajednice nezavisnih država, koji su znali i - ćutali.

"Ja sam ćutala od srama i straha, vi niste morali. Hvala ti, Tatjana Toropova, što si sve čula i sve znala, ali nikada nisi željela da o tome govoriš. Hvala ti, Rustame Šaripovu, što si uspio da zaštitiš 15-godišnju djevojčicu...", ironično je kazala Gutsu.

Gutsu je u Barseloni osvojila četiri medalje (dvije zlatne, srebrnu i bronzanu), dok je Vitalij Ščerbo bio najtrofejniji sportista na Igrama 1992. godine, sa čak šest zlatnih odličja.


Izvor: Vijesti