Kremenović, Šljivar i Jotić osnovali kripto mjenjačnicu

Kremenović, Šljivar i Jotić osnovali kripto mjenjačnicu

Druga mjenjačnica kripto valuta u Srpskoj osnovana je u Gradišci. Osnivači firme “Digital crypto exchange” (DCX) su banjalučki advokat Darko Kremenović, te Darko Šljivar iz Gradiške i Sveto Jotić iz Banjaluke, saznaje portal CAPITAL.

Da bi pokrenuli firmu “Mjenjačnica kripto valuta”, što je ime firme na srpskom jeziku, osnivači su uložili 20.000 KM, a za direktora je imenovan Darko Šljivar.

Šljivar se u registru APIF-a vodi i kao jedan od osnivača firme “Bitminer Factory” koja je pokrenula  u Srpskoj jedan od najvećih kriptovalutnih sporova, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu “U Banjaluci pokrenut najveći kriptovalutni spor u Evropi „težak“ 180 miliona KM”. Suđenje je počelo krajem 2020. godine.

Kremenović je advokat i bio je doskora predsjednik Zbora advokata Banjaluka. Bio je član Predsjedništva Ujedinjene Srpske (US), ali je napustio tu stranku krajem 2018. godine.

Jotić je vlasnik firme SMV – društvo sa ograničenom odgovornošću za business, investments & legal consulting, export-import Banjaluka.

Prva i jedina mjenjačnica kripto valuta u BiH do sada je bila “Balkan Crypto Exchange” (BCX). Osnovana je u maju 2018. godine, a aktivno počela sa radom januara 2019. godine u Banjaluci. U septembru prošle godine pokrenuli su i prvu kripto berzu u BiH.

CAPITAL je pisao da oblast kriptovaluta u Bosni i Hercegovini treba što prije da se reguliše s obzirom na sve veće probleme sa kojima se suočavaju investitori koji svoj novac ulažu u digitalni svijet.

Izvor: capital

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter