Kraj jedne ere - Nakon 24 godine otkazana poznata revija - Zašto Viktorijini anđeli nisu poletjeli

Kraj jedne ere - Nakon 24 godine otkazana poznata revija - Zašto Viktorijini anđeli nisu poletjeli

Nerealno prikazivanje ženskog tijela, nedostižni ideali ljepote i neraznovrsnost na pisti glavne su zamjerke upućene američkoj modnoj kući

Vijest koju je prije nekoliko mjeseci objavila jedna od anđelica, Šanina Šajk (Shanina Shaik, 28), sada je postala službena, ove godine nema „Victoria's Secret“ šoua.

Raskošna anđeoska krila, grudnjaci vrijedni hiljade dolara, svjetski poznate manekenke koje se za reviju pripremaju mjesecima i nastupi najpoznatijih muzičkih zvijezda sve su to karakteristike nekada najočekivanije modne revije godine, one donjeg rublja s potpisom brenda „Victoria's Secret“.

Nova vremena

Reputacija brenda srozava se polako, ali sigurno godinama, još od 2013., a manjak raznovrsnosti na pisti i odbijanje prilagođavanja novim vremenima i trendovima koštalo je brend ovogodišnje revije koja je bila njihov zaštitni znak.

Nerealno prikazivanje ženskog tijela, nedostižni ideali ljepote i neraznovrsnost na pisti glavne su zamjerke upućene američkoj modnoj kući.

Iz firme „L Brands“, u čijem je vlasništvu „Victoria's Secret“,  kazali su da je ova odluka dijelom donesena kako bi se u međuvremenu poradilo na poruci koju brend šalje i mišljenju javnosti. Menadžer Stjuart Burgdorfer (Stuart Burgdoerfer) izjavio je da će i dalje nastaviti komunicirati s publikom, ali ne u smislu modne revije kao do sada.

Najslabija gledanost

- Važno je da se marketing „Victoria's Secreta“ razvija prema boljem - rekao je za medije.

Početkom ove godine, kada je još planirano održaavanje šoua, stigla je potvrda da on više neće biti emitiran na televizijskim programima. Prošlogodišnju reviju pratilo je oko 3,3 miliona gledalaca, što je najslabija gledanost otkako je šou krenuo. Usporedbe radi, ona iz 2001. godine imala je čak 21 milion gledalaca ispred malih ekrana. Ova godina je za brend zaista bila burna, posebno sredinom godine, nakon što je kreativni direktor Ed Razek podnio ostavku zbog komentara o plus-size i transrodnim manekenkama. Širom SAD zatvorene su trgovine, a pala je i internetska prodaja.

Od Hajdi do Điđi

Revije „Victoria's Secreta“ proslavile su brojne modele. Od Hajdi Klum (Heidi), Naomi Kempbel (Campbell), Alesandre Ambrosio (Alessandra), Adriane Lime pa do novih lica poput Vini Harlov (Winnie), Điđi (Gigi) i Bele (Bella) Hadid ili Barbare Palvin, koje su bile  takozvane Viktorijine anđelice.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks