-Košarca odmah voditi u izolaciju da ne ugrožava zdravlje ljudi- traži zamjenik predsjednika SDS, Rado Savić

-Košarca odmah voditi u izolaciju da ne ugrožava zdravlje ljudi- traži zamjenik predsjednika SDS, Rado Savić

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, Staša Кošarac svojim nedoličnim i sramnim ponašanjem prisustvujući sinoćnjem iftaru u Sarajevu nanio je nesagledivu štetu Srpskoj i njenim građanima i obrukao SNSD- ovu “reprezentaciju” i „selektora“ Milorada Dodika“ – istakao je zamjenik predsjednika SDS, Rado Savić.

Dodaje da u vrijeme kad Srbi obilježavaju godišnjicu stradanja i masakra u Dobrovoljačkoj, „Кošarac bez imalo stida slavi, pjevajući i veseleći se na iftaru sa sarajevskom čaršijom“.

– Ovakvo ponašanje ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH dokazuje ne samo da nije dorastao toj poziciji, već da on nije u stanju da se brine sam o sebi, a kamoli o Republici Srpskoj i njenim interesima – naglasio je Savić.

Zamjenik predsjednika SDS kaže da nema veće izdaje srpskih interesa u Sarajevu “od ovakvog ponašanja jednog nedoličnog ministra koji umjesto da nastavi putem koji mu je utemeljio Mirko Šarović časno obavljajući ovu poziciju, gazi sve sto je do sada Šarović uspješno uradio za Republiku Srpsku”.

– Кršeći zaštitne mjere i preporuke tokom pandemije virusa korona, Кošarac je samo pokazao da za njega ne vrijede zakoni, čime je osim svog, i zdravlja svojih najbližih, ugrozio i zdravlje zaposlenih u ministarstvu zbog čega mora odmah biti upućen u izolaciju – rekao je Savić, saopšteno je iz SDS.

Savić je pozivao nadležne organe da zaštite zaposlene u ovoj instituciji i udalje Кošarca s radnog mjesta, na koje bi da ima imalo obraza i stida odmah dao ostavku.

– Republika Srpska u Savjetu ministara BiH treba da ima odgovorne, obrazovane i stručne kadrove koji će raditi u interesu njenih građana, a ne ovakve podanike i sluge sarajevske čaršije poput nesrećnog Кošarca – zaključio je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks