Košarac ponudio ostavku i stavio mandat na raspolaganje Tegeltiji

Košarac ponudio ostavku i stavio mandat na raspolaganje Tegeltiji

Staša Košarac spreman je da podnese ostavku i svoj mandat stavi na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH.

- Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, gospodinu Tegeltiji", napisao je Košarac na svom tviter nalogu.

On je naveo da je "zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka".

Do ostavke je došlo nakon što je Košarac učestvovao na zabavi, koja je prije nekoliko dana održana u jednom sarajevskom restoranu i to u vrijeme kada je bila na snazi zabrana okupljanja za sve građane BiH zbog pandemije virusa korona.

Dodik: Košarac će biti razriješen dužnosti

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa te dužnosti biti razriješen čim, kako kaže, budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smjenom neće pretrpjeti štetu.

Dodik je rekao i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mjere zaštite od pandemije.

„Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti. A ovaj dio, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može“, istakao je Dodik.

Izvor: rtrs.tv/rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks