Korona -zaključava- i Egzit

Korona -zaključava- i Egzit

"Ne vidim kako bismo to mogli da organizujemo, posebno kad znamo da je Olimpijada otkazana, evropsko prvenstvo u fudbalu i druge velike manifestacije"

„U ovom trenutku ne vidim mogućnosti da bude organizovan Exit, pogotovo zato što su granice zatvorene“, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u izjavi za Tanjug.

Odgovarajući na pitanje da li će ove godine biti održan Egzit, Vučević kaže da ta odluka još nije donijeta, da će ovog mjeseca imati sastanak sa predstavnicima festivala i Vlade Srbije u vezi sa ovogodišnjim festivalom, ali da je trenutno njegovo mišljenje da ne postoje uslovi i mogućnosti da Egzit bude održan ove godine.

„Ne vidim kako bismo to mogli da organizujemo, posebno kad znamo da je Olimpijada otkazana, evropsko prvenstvo u fudbalu i druge velike manifestacije“, kaže Vučević.

Navodi da razumije želju osnivača, pogotovo što ove godine obilježavaju 20 godina festivala, prenosi B92.

„To ne znači da sam protiv Egzita, naprotiv, ja sam pobornik Egzita i treba takva manifestacija da se podrži, ali u ovom trenutku mislim da nema mogućnost da se tako nešto organizuje. Postavlja se pitanje ko će da vam dođe i kako će da vam dođu, ako su granice zatvorene“, ocjenjuje Vučević.

Naglašava da će to sigurno biti veliki udarac na ekonomiju grada, ali da pitanje ekonomije ne može biti stavljeno iznad pitanja zdravlja ljudi.

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks