Korona je biološko oružje i tek počinje da trese naučnu zajednicu: Kineski stručnjaci izneli nove tvrdnje


Korona je biološko oružje i tek počinje da trese naučnu zajednicu: Kineski stručnjaci izneli nove tvrdnje

Virusolog Li-Meng Jan je u julu poručila je da bi mnogi životi bili spaseni da kineska vlada nije cenzurisala njen rad. Kineski viruslog Li-Meng Jan ponovo je iznela tvrdnju da je virus SARS-KoV-2 proizveden u laboratorijama. Deo novog rada objavila je na Tviteru gde joj je zbog ovakvih tvrdnji bio ukinut nalog.

Na više od 50 strana dr Li-Meng Jan i njene kolege tvrde da je korona virus, SARS-KoV-2, nastao u nekoliko svetskih laboratorija, kao i da su laboratorije u Kini pod kontrolom tamošnje vojske.

U novom radu koji je pre nekoliko dana objavljen na platformi "Zenodo" kineska doktorka poručuje da je jedan od glavnih kreatora frankenštajn-virusa dr Zengli Ši poznatija kao Šišmiš žena koja od 2012. radi eksperimente sa slepim miševima.

Li-Meng Jan napomenula je i da je virus "RaTG13" za koji su Šišmiš žena i njene kolege tvrdili da su ga dobili iz izmeta slepih miševa pre sedam godina, a koji je čak 96 odsto identičan SARS-KoV-2, čista prevara koja je u svetsku GenBank-u uneta posle falsifikata urađenog na računarima.

U radu koji nosi naslov "SARS-KoV-2 kao ne neograničeno biološko oružje" doktorka poručuje da korona tek počinje da trese "medicinsku naučnu zajednicu". Ističe da je virus veoma virulentan i da može da izazove velike žrtve. Podvlači da je veoma zarazan i da se prenosi lako, kao i da je relativno otporan na promene u životnoj sredini, pa može da izdrži transport i ima sposobnost ciljanog delovanja.

Doktorka koja je radila u Školi javnog zdravlja u Hong Kongu tvrdila je i sredinom prošplog meseca da je virus napravljen u laboratoriji za samo šest meseci.

- Teorija prirodnog porekla, iako široko prihvaćena, nema značajnu podršku. Međutim, alternativna teorija da je virus možda potekao iz istraživačke laboratorije strogo je cenzurisana u naučnim časopisima. Bez obzira na to SARS-KoV-2 pokazuje biološke karakteristike koje nisu u skladu sa prirodnim zoonotskim virusom - napisala je u prethodnom izveštaju.

Li je nekoliko dana pre nego što je taj izveštaj ugledao svetlo dana iznela isti stav za američke medije, što je činila i ranije. A konstataciju da je virus nastao na pijaci u Vuhanu ovako je prokomentarisala: "To je priča da se ljudima zamažu oči. Ovaj virus nije nastao u prirodi".

Kineski stručnjak tvrdi i da su prva istraživanja o Kovidu-19 počela još prošle godine. A već je optužila Peking da laže o datumu kada je saznao za postojanje virusa kao i da je učestvovao u zataškavanju njenog otkrića.

Virusolog Li-Meng Jan je u julu poručila je da bi mnogi životi bili spaseni da kineska vlada nije cenzurisala njen rad.

Li-Meng Jan je pobegla u Ameriku kako bi razotkrila šta je sve Peking zataškavao pre nego što je proglasio epidemiju korona virusa, pisao je britanski "San".

U razgovoru sa novinarom Bilom Hamerom, doktorka je upozorila na opasnosti globalne pandemije rekavši da "nemamo mnogo vremena".

Foto: Profimedia/Kina

- Ovo je ogromna pandemija koja se dešava u svetu. To je veće od svega što znamo iz ljudske istorije. Dakle, tajming je veoma, veoma važan. Ako možemo da ovo rano zaustavimo, možemo da spasemo živote - rekla je Li-Meng Jan.

Bojala se da ono što zna kaže u Kini kako je ne bi ubili, a u SAD se nalazi na nepoznatoj lokaciji. - Razlog zašto sam došla u SAD je taj da prenesem poruku istine o Kovidu. Ako bih to rekla u Hong Kongu, onog trenutka kada bih progovorila, nestala bih i bila ubijena - rekla je za "Foks njuz".

Prema njenim rečima, Komunistička partija Kine i stariji univerzitetski radnici potisnuli su prošlog decembra dokaze da se korona virus može prenositi među ljudima. Jang koja je odrasla u kontinentalnoj Kini rekla je da je bila među prvim naučnicima koje su zamolili da istraže mali broj slučajeva u Vuhanu. Tvrdi da ju je nadzornik prvo zamolio da sprovede tajnu istragu o virusu nalik SARS-u 31. decembra prošle godine.

- Kineska vlada odbila je da angažuje strane stručnjake uključujući i one iz Hong Kongda koji bi radili istraživanje. Zato sam se obratila prijateljima da dobijem više informacija - ispričala je.

Kontaktirala je veliki broj ljudi uključujući i one iz kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Prijatelj koj je ispričao da se u Vuhanu pojavio nepoznati virus i da su primećeni slučajevi porodičnih klastera koji su pokazatelj prenosa sa čoveka na čoveka. Rečeno joj je i da broj slučajeva eksponencijalno raste. Tvrdi da su njene nalaze nadgledali nadležni i da su joj govori : "Ćuti i budi pažljiva".

- Upozorio me je: "Ne prelazi crvenu liniju. Upašćemo u probleme i nestaćemo - rekla je Li pozivajući se na granice koje je Peking postavio za takve istrage i istkla da se rešenje krije upravo u onome što se prikrivalo. Otkrila je i da je Kina zabranjivala sprovođenje eksperimenata u inostranstvu uključujući i one u Hong Kongu.

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: srbijadanas.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks