Kome Džakula pravi terminal na Rači

Kome Džakula pravi terminal na Rači

Da je BiH samo provizorijum koji kontroliše nekoliko moćnika i prćija nekolicine korumpiranih političara govore sumnjivi poslovi i namještanja sa iznajmljivanjem terminala na graničnom prelazu Rača!? Punih 14 godina terminal na Graničnom prelazu Rača između Srbije i BiH zadovoljavao je sve potrebe za normalan rad carinika, špeditera i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, sve dok se direktor Džakula i ostale poštene i mudre glave nisu dosjetile da umjesto sopstvenog prostora UIO BiH iznajmi objekat od privatnika!?

Direktor Miro Džakula potpisao je 18-og jula Javni oglas za dostavljanje ponuda za novi carinski terminal, a već 5-og avgusta ove godine u 12.15 biće otvorene „ponude“ i odabran ponuđač koji će Upravi za indirektno oporezivanje iznajmiti prostor! Prema mojim saznanjima prostor se namješta jednom od semberskih tajkuna bliskih SNSD-u, a najvjerovatnije da će „najbolju“ ponudu dati kompanija Perić D.O.O. iz Bijeljine. 

U pozivu je navedeno da terminal mora biti na magistralnom putu M 18 Bijeljina-Rača, da je asfaltiran, ima vagu i video-nadzor 24 sata..

Već duže vremena se vrši snažan pritisak da se postojeći terminal na Rači proglasi neuslovnim, iako radi normalno i zadovoljava sve potrebe, kako bi se prebacio novac privatniku za iznajmljivanje objekta. Od svega će imati interesa pojedinci i političari koji su smislili novu genijalnu ideju pljačke naroda, iz sjene vuku konce i stoje iza cijelog projekta. To su prije svega pobratimi iz Blajburške koalicije SNSD-HDZ, koji godinama u saradnji sa SDA drže UIO u svojim rukama uprkos velikim aferama i zloupotrebama. Osim bacanja budžetskog novca, štetna posledica je i činjenica da bi u pitanje mogao doći veliki broj radnih mjesta u špedicijama koje godinama rade na Rači, a mnogi radnici strahuju bi mogli ostati bez posla!?

Bilo bi dobro da čestiti i vječiti direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula odgovori na pitanje zbog čega pored postojećeg UIO iznajmljuje privatni terminal, kolika je cijena zakupa, čijim se interesima rukovodio kada je raspisao javni poziv i koliko će UIO BiH imati direktne štete od ovakvih suludih poteza, a ko će sve i koliko novca staviti u privatne džepove?

Reagovanje Uprave za indirektno oporezivanje BiH na tekst o terminalu na Rači

29.07.2019.

Nakon teksta koji sam jutros objavio o namještanju tendera na graničnom prelazu Rača, dobio sam Demanti Uprave za indirektno oporezivanje BiH koji sa velikim zadovoljstvom prenosim u cjelosti. Drago mi je da uvaženi direktor Miro Džakula pomno prati moje pisanje, jer ću već sutra objaviti niz zaniljivih dokumenata i postaviti mu nekoliko  pitanja, a nadam se da će uvaženi direktor Džakula biti brz kao danas i „žurno“ odgovoriti na njih.

ODJELJENJE ZA KOMUNIKACIJE I MEĐUNARODNU SARADNJU

NEBOJŠA VUKANOVIĆ INFO

Predmet  Reakcija UIO 

Dana 28.07.2019. godine na Vašem portalu je objavljen tekst pod nazivom „Kome Džakula namješta terminal u Rači“?

Ne ulazeći u Vaše pravo da objavljujete priče shodno uređivačkoj politici i slobodi novinarstva, zbog potpuno tačnog i objektivnog informisanja javnosti u BiH želimo da pored objavljenog teksta postavite i reakciju Uprave za indirektno oporezivanje, sljedećeg sadržaja:

UIO u potpunosti dematuje neistine o navodnom „namještanju“ carinskog terminala Rača bilo kom licu! Tačno je da je UIO raspisla javni oglas za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Bijeljina i to je jedina istina u tekstu objavljenom na Vašem portalu. Sve ostalo su neistine i zato nalazimo za shodno da Vašim čitaocima damo preciznu i na bazi činjenica sastavljenu informaciju o stvarnim razlozima raspisivanja pomenutog javnog oglasa.  

Upravi za indirektno oporezivanje su se u više navrata obraćali špediteri, prijevoznici, privrednici grada Bijeljine kao i predstavnici gradske vlasti, ističući problem nefunkcionalnosti postojećeg carinskog terminala. Nefunkcionalnost  posebno dolazi do izražaja prilikom obavljanja carinskih procedura, a sve zbog  nepravilno postavljenog položaju sadašnjeg carinskog terminala i Carinske ispostave Bijeljina u odnosu na granični prijelaz Rača. Pored privredne zajednice i prijevoznika, i revizorska mišljenja su ukazala da je “apsurdno, ali istinito” i da je jedini slučaj u BiH upravo u Bijeljini da se carinski terminal nalazi prije samog graničnog prijelaza, što povlači i dodatno pitanje sigurnosnih uslova. Kroz prethodne godine su upravo brojni medijski izvještaji govorili o  nefunkcionalnosti carinskog terminala u Bijeljini, o velikim gužvama na graničnom prijelazu Rača zbog dugih kolona kamiona na mostu, koji nisu mogli ući u krug carinskog terminala zbog skučenog i ograničenog prostora. Pored svega prethodno pomenutog, prijevoznici i ostali korisnici carinskog terminala u Bijeljini, s pravom se žale na opšte uslove koji nisu odgovarajući na ovoj lokaciji. Razlog je činjenica da UIO nema sistematizovana radna mjesta za održavanje terminala u svom vlasništvu, pa tako ni radna mjesta za održavanje Carinskog terminala Bijeljina, a sredstva predviđena u budžetu UIO nisu bila ni približno dovoljna da bi se konstatno angažovala druga lica za održavanje ovog carinskog terminala. Zbog tih razloga su opšti higijenski i radni uslovi na postojećem Carinskom terminalu Bijeljina i danas izuzetno loši. 

Također, prilikom donošenja ove odluke imala se u vidu i činjenica  da je najavljena izgradnja nove trase autoputa na relaciji  Rača-Bijeljina, Bosna i Hercegovina, odnosno  Kuzmin-Sremska Rača, Srbija, koja između ostalog predviđa izgradnju graničnog prelaza na drugoj lokaciji u odnosu na postojeću kao i promjenu toka samog putničkog pravca, te reorganizaciju poslovnih procesa unutar carinske službe. 

Sve prethodno pomenuto su tačne činjenice i stvarni su razlozi za rapisivanje Javnog oglasa za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Bijeljina.

UIO u potpunosti dematuje sve paušalno izrečene navode objavljene na Vašem portalu, a zbog potpuno tačnog i objektivnog informisanja javnosti tražimo da objavite reakciju UIO u cijelosti!

Odjeljenje za komunikacije i međunarodnu saradnju.

Uprava za indirektno oporezivanje

 

Izvor: http://nebojsavukanovic.info