Koliko je zaradio Nurmanogomedov? Šta mu je posle poraza rekao protivnik? Pobjedu posvetio ocu (Foto/Video)

Koliko je zaradio Nurmanogomedov? Šta mu je posle poraza rekao protivnik? Pobjedu posvetio ocu (Foto/Video)

Evo koliko je Khabib zaradio od posljednjeg meča u karijeri? Khabib je dodatnih 100.000 zaradio zbog toga što je imao borbu večeri. Khabib Nurmagomedov dominantnom predstavom je savladao Justina Gaethjea u Abu Dhabiju te pritom zaradio bogati honorar, pet puta veći od Gaethjea.

S obzirom na to da UFC i dalje ne može računati na prihode gledatelja, ova priredba rušila je rekorde od PPV prodaje. Tako je Khabib zbog svoje popularnosti i vještine zaradio 3,1 milion dolara, dok Gaethje kući nosi 630.000 dolara. Khabib je dodatnih 100.000 zaradio zbog toga što je imao borbu večeri.

Nurmagomedov je trokutom natjerao Gaethjea na predaju, a nakon borbe je najavio odlazak u penziju. Prvi put u karijeri se borio bez svog oca Abdulmanapa koji je preminuo ranije ove godine, a prije meča je majci obećao da mu je ovo posljednji u karijeri.

Gaethje otkrio šta je rekao Khabibu nakon poraza

U trenucima kada je Khabib plakao na podu, Gaethje mu je ubrzo prišao. Khabib Nurmagedov slomio zaplakao je nakon 29. pobjede u isto toliko borbi u karijeri. Trokutom je uspavao Justina Gaethjea u drugoj rundi u Abu Dhabiju, a potom su ga savladale emocije. On je ranije u godini izgubio oca Abdulmanapa koji je preminuo. Bio je jako blizak s njim, otac ga je i trenirao, a ovo je bila prva i posljednja borba u kojoj je nastupio bez njega.

U trenucima kada je Khabib plakao na podu, Gaethje mu je ubrzo prišao i rekao nešto, a otkrio je svoju poruku nakon meča za BT Sport. – Rekao sam mu da mi je žao što je izgubio oca, ali i da mu je otac jako ponosan u ovim trenucima. Jako teško je bilo pobijediti tog lika. Bio sam spreman, spremniji nego ikad, no on je bio bolji. Svi se borimo za nešto, ali on se borio za nešto posebno i to je jako teško pobijediti”, rekao je Gaethje nakon poraza.

Khabib pobjedu posvetio ocu: Hvala ti za sve, naučio si me svemu

Khabib je sinoć nakon pobjede pao na parter i neutješno plakao. Borac Khabib Nurmagomedov sinoć je protiv Justina Gaethjea upisao 29. pobjedu i objavio kraj karijere. Kazao je kako je majci obećao da se više neće boriti, te da ne želi biti u oktagonu bez svog oca.

Nakon meča na Instagramu je još jednom istakao zahvalnost preminulom ocu Abdulmanapu koji mu je bio i trener čitavu karijeru. “Kad je Allah s tobom, niko te ne može slomiti, niko. Hvala ti oče za sve, naučio si me svemu u životu, neka te Allah nagradi najljepšim mjestom u džennetu”, poručio je Habib.

Khabib je sinoć nakon pobjede pao na parter i neutješno plakao, a došao ga je utješiti i Justin Gaethje s kojim je u odličnim odnosima.

Khabib uspavao Gaetheja za slavlje u borbi godine i objavio kraj karijere

Koliko je Khabibu značila očeva podrška moglo se vidjeti i prema njegovoj reakciji nakon pobjede. Khabib Nurmagomedov slavio je protiv privremenog prvaka, Amerikanca Justina Gaethjea u jednoj od najvećih borbi u istoriji UFC-ove lake kategorije i objavio kraj karijere.

Vrijedi istaknuti kako je za Khabiba ovo bila prva borba u životu koju je odradio bez prisutnosti svog oca koji je preminuo od komplikacija nakon operacije srca ranije ove godine. Koliko je Khabibu značila očeva podrška moglo se vidjeti i prema njegovoj reakciji nakon pobjede, nepobjeđeni Dagestanac odmah je briznuo u suze, a zato se i penzionisao.

Prošlo je nešto više od godinu dana od njegove posljednje borbe, a sada se vratio u UFC-ov oktogon, i to baš u Abu Dhabiju, gdje je odradio i posljednju borbu i opet slavio.

Dagestanac je tako ostao neporažen u svih 29 dosadašnjih borbi, a pojas je uspješno branio protiv Conora McGregora i Dustina Poiriera te sada protiv Justina Gaethjea. – To je bila moja zadnja borba. Nema šanse da dođem ovdje bez mog oca. Kad sam dobio poziv za borbu protiv Justina, tri dana sam razgovarao sa mojom majkom. Znala je da ću ići na borbu bez oca, ali obećao sam da će ovo biti moja zadnja borba, rekao je, između ostalog, Khabib.

VIDEO:

 

Video: Bang Zaki/youtube.com
Izvor: fokus.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks