Koliko članova Gradske izborne komisije Zvornik nisu članovi SNSD? Zahtjev CIK za brojanje na svim nivoima

Koliko članova Gradske izborne komisije Zvornik nisu članovi SNSD? Zahtjev CIK za brojanje na svim nivoima

Predat Zahtjev CIK-u BiH za ponovno kontrolno brojanje na svim nivoima.

Danas sam, u ime Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića, predao službeni Zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine da po službenoj dužnosti naloži ponovno kontrolno brojanje glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali i ostale nivoe, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i člana Predsjedništva BiH, kako bi se utvrdila stvarna volja građana i razmjere zloupotreba članova lokalnih biračkih odbora i izbornih komisija na dan izbora, posebno prilikom brojanja glasova.

Uz Zahtjev smo dostavili i razloge za donošenje odluke, informacije i saznanja za izborne zloupotrebe te „matematičke nelogičnosti“ i razlike u rezultatu za Predstavnički dom i Narodnu skupštinu Republike Srpske. Javnosti i članovima CIK-a BiH je jasno da se nije kralo i vršile zloupotrebe za samo jedan nivo, predsjednika Republike Srpske, a zloupotrebe su utvrđene na većini mjesta tokom kontrolnog brojanja, već i na ostalim nivoima vlasti.

Bolje je brojati i kontrolisati glasove dva mjeseca nego prihvatiti i ovjeriti rezultate koji su krivotvoreni, i tako 4 godine imati nelegitimni vlast koja nije odraz stvarne volje građana. Zbog toga očekujem da članovi CIK-a BiH prihvate Zahtjev i nalože ponovno brojanje po službenoj dužnosti.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter