Kolaps na Bregani: -Čekam 15 sati, prešao sam tek 15 kilometara-

Kolaps na Bregani: -Čekam 15 sati, prešao sam tek 15 kilometara-

Na graničnim prelazima Bregana i Macelj čekanja su višečasovna zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa, izvijestili su u subotu iz Hrvatskog auto-kluba.

Pojačan je promet na svim važnijim cestama i graničnim prijelazima u Hrvatskoj, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito na granici sa Slovenijom na (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz Hrvatske, saopštili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Začretje u smjeru Zagreba vozi se otežano, suženim kolnikom.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima u Sloveniji I Hrvatskoj. Gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Hrvatskom te  na ulasku iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju (Bajakovo), a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim su graničnim prijelazima čekanja višesatna (Bregana, Macelj i Pasjak).

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke kolona je oko 1 km, od Ptuja prema GP Macelj kolona je oko 2,5 km, a na autocesti iz smjera Ljubljane pred GP Bregana kolona je oko 15 km).

Najveća gužva ja na Bregani gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka u prosjeku 8 sati, na Maclju oko 3 sata, a na Pasjaku 4 sata. 

Tokom dana

"Evo čekam već 15 sati, napravio sam tek 15 kilometara. Putujem iz Minhena u Srbiju i samo moram proći kroz Hrvatsku. Imam valjani PCR test", rekao je jedan od putnika koji je nezadovoljan jer ne postoji tranzitna traka na graničnom prelazu.

Dodao je kako ne bi putovao da nije imao hitan slučaj u porodici.

Drugi muškarac rekao je kako čeka devet sati. On putuje iz Švajcarske u BiH.

Rekao je da nema PCR test jer u tranzitu kroz Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

Kolone su i na putevima kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autoputu Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autoputu od Ljubljane prema GP Bregana), javlja Index.

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak. Riječ o putnicima koji tranzituju preko Hrvatske, a ima i veći broj putnika koji ulaze u Hrvatsku.

Izvor: index