Škola šminkanja: Puder obrve - tretman koji tvom licu može dati potpuno novi izgled i oblik (Foto)


Škola šminkanja: Puder obrve - tretman koji tvom licu može dati potpuno novi izgled i oblik (Foto)

Obrve su “detalj” koji, pored zuba, najviše utiče na sam izgled lica. One mogu učiniti da oči izgledaju veće ili manje, a cijelom području oko očiju daju konačan izgled.

Zbog toga nije neobično da im se pridaje mnogo pažnje, a mi otkrivamo najznačajnije informacije, savjete i trikove kako da postigneš savršen izgled lijepih obrva!

Kroz istoriju se mijenjala percepcija kod ljudi, koji izgled i oblik obrva je najprihvatljiviji. Posljednjih nekoliko godina su u modi prirodne i guste obrve, ali nemaju svi tu sreću da su se rodili sa takvim obrvama. Srećom, danas postoji sjenčenje, odnosno puder obrve – najpopularnija tehnika za postizanje lijepih obrva iz snova.

Kako je riječ o trajnom procesu, najbitnija stvar je izabrati provjereno i stručno lice, koje će od tvojih obrva izvući maksimum. Jelena Rosić iz Cacao Beauty Centra u Banjaluci jedan je od najboljih browmastera u regionu, a prošla je brojne obuke, kako bi tehniku puder obrva dovela do savršenstva.

Ova bezbolna i bezbjedna estetska tehnika, podrazumijeva korigovanje, mijenjanje i uljepšavanje određenih nedostataka na obrvama, a sastoji se od ubacivanja pigmenta u površinski sloj kože, pomoću posebnog aparata, namijenjenog izradi trajne šminke i tetovaža.

Tokom tretmana nema krvarenja, nema bola, intenzitet i prirodnost boje zavisi od kože klijenta i procesa apliciranja boje, koji se ponavlja 3 do 4 puta. Na ovaj način se podešava boja novih obrva, odnosno traži se najidealnija nijansa. Pigment se uvijek prilagođava prirodnoj boji obrva, tonu i podtonu kože, boji očiju, a preporučuje se da se na prvom tretmanu ide sa svjetlijom bojom, koju je kasnije uvijek lako potamniti i korigovati.

Foto: Cacao Beauty Center Banjaluka

Tehnika sjenčenja se razlikuje od drugih tehnika trajne šminke obrva. Manje je agresivna i bolna, jer aparat ne prodire u dublje slojeve kože. Nema krvarenja, ožiljaka, grudvica. Odabrana regija tretira se lokalnom anestezijom u vidu gela. Nakon tretmana, obrve će neko vrijeme biti tamnije nego što se očekuje, ali vremenom će sve doći na svoje. Optimalno je da prave rezultate vidiš kroz tri do četiri nedjelje. Za to vrijeme, tretiranu regiju potrebno je njegovati u skladu sa instrukcijama, koje dobiješ od stručnjaka.

Kako bi klijenti imali što realniju predstavu, kako će im obrve izgledati poslije tretmana, Jelena Rosić iz Cacao Beauty centra u Banjaluci, prvo praktikuje crtanje obrva olovkom i njihovo sjenčenje, što je uključeno u besplatne konsultacije i probu, koje je moguće zakazati.

Zanima te koliko dugo ćeš imati savršene obrve?

Puder obrve zadržaće se na tvom licu u zavisnosti od tipa kože. Optimalno je da se na licu zadrže od godinu do godinu i po dana, međutim kod nekih klijenata su one potpuno reprezentativne, čak i nakon tog perioda, sve do 2 godine nakon tretmana. Nakon mjesec dana od tretmana radi se prva korekcija, jer je toliko potrebno da se puder obrve u potpunosti formiraju i da koža zaraste i obnovi se.

Kako je koža lica posebno osjetljiva i podložna iritacijama, Jelena Rosić ističe da je najbolje da prvo posjetiš Cacao Beauty Centar u Banjaluci, gdje ćeš dobiti sve informacije i konsultovati se dodatno u vezi puder obrva, ali i ostalih tretmana trajne šminke. Možda, osim obrva, odlučiš da uljepšaš i kapke diskretnim ajlajnerom ili usne, i tako upotpuniš prirodan izgled.

Ono što se nama najviše sviđa kod ove tehnike je što se nakon tretmana, ne vidi da su žene radile trajnu šminku, a efekat je itekako vidljiv i utiče na cjelokupan izgled lica.

Foto naslovna: Cacao Beauty Center Banjaluka
Izvor: mondo.ba (Promo)

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter