Ko je ubio Davida? Dodik tužio oca ubijenog mladića a u narednih 30 dana presuda po toj tužbi (Foto)


Ko je ubio Davida? Dodik tužio oca ubijenog mladića a u narednih 30 dana presuda po toj tužbi (Foto)

U narednih 30 dana presuda Dragičeviću po Dodikovoj tužbi za klevetu. U Osnovnom sudu u Banjaluci je iznošenjem završnih riječi okončan postupak po tužbi za klevetu koju je protiv Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, podnio Milorad Dodik, a ovo ročište, za razliku od ranijih, nije bilo otvoreno za javnost.

Milorad Dodik je tužio Davora Dragičevića zbog njegovog intervjua datog beogradskom nedjeljniku NIN 2019. godine, a tužen je i glavni i odgovorni urednik tog medija Milan Ćulibrk, koji se danas pojavio na banjalučkom Osnovnom sudu, gdje je iznio završnu riječ.

Prije početka suđenja, novinarima je rekao da bi i danas objavio intervju sa Davorom Dragičevićem jer smatra da se u “ovom do kraja ne razjašnjenom slučaju mora saznati puna istina”.

“Bilo je u javnom interesu da se čuje i ta druga strana priče. Naravno, mi smo željeli da čujemo i šta vlast misli o tome i tražili smo intervju sa gospodinom Dodikom nakon intervjua sa ocem ubijenog mladića, ali nisu htjeli. Mislim da smo uradili pravu stvar, i danas bih to ponovo uradio”, kazao je urednik beogradskog nedjeljnika NIN Milan Ćulibrk

Davor Dragičević je rekao da do suđenja nije ni trebalo da dođe i da se radi samo o zamajavanju javnosti, dok odgovor na pitanje ko je ubio njegovog sina niko ne daje.

“Jedino pitanje je ko je ubio Davida i, naravno, od ovih zločinačkih institucija još uvijek nismo dobili taj odgovor. Presuda kakva će biti, to će odlučiti sud, a naravno, kao i do sada, ja očekujem oslobađajuću presudu”, kazao je Davor Dragičević.

Iako su novinari mogli prisustvovati ranijim ročištima u ovom predmetu, posljednje, na kojem su iznošene završne riječi, bilo je zatvoreno za javnost.

U obrazloženju za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) iz Osnovnog suda u Banjaluci su rekli da su imali dovoljno prostora samo za stranke u postupku.

“Navedeno suđenje, prema rasporedu suđenja, zakazano je i održaće se u kancelariji postupajućeg sudije, a ne u sudnici, te iz navedenog razloga, a zbog ograničenog prostora, nema uslova za prisustvo drugih zainteresovanih lica na navedenom ročištu”, odgovorili su BIRN-u iz banjalučkog Osnovnog suda.

Sudija Dejan Trivić je donošenje presude u ovom predmetu najavio u roku od 30 dana.

Piše: Vladimir Kovačević
Izvor: detektor.ba (BIRN BiH)

Urednik NIN-a Milan Ćulibrk danas na Osnovnom sudu povodom Dodikove tužbe za klevetu

Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik nedjeljnika NIN, danas će iznijeti završnu riječ u u postupku koji se vodi po tužbi za klevetu Milorada Dodika njega i protiv Davora Dragičevića.

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci za danas u 11 časova je predviđeno iznošenje završnih riječi u postupku koji se vodi po tužbi Dodika za klevetu protiv Dragičevića i Ćuluma.

Prvi dio glavne rasprave na Osnovnom sudu u Banjaluci je održan 29. novembra.

Dodik je tužbu podnio 19. juna 2019. godine, povodom intervjua koji je Dragičević dao za beogradski časopis NIN u martu te godine.

Dodik od Dragičevića traži 6.000 KM odštete.

U tužbi se, između ostalog, navodi kako je Dragičević za NIN rekao da posjeduje “čvrste dokaze da je riječ o ubistvu u koje su umiješani vrh MUP-a Republike Srpske, Milorad Dodik…” te da je “predsjednik Srbije vrlo dobro upoznat s predmetom organizovanog ubistva Davida Dragičevića i ne mogu da shvatim da u zvaničnu posjetu prima jednog od ubica mog djeteta, Milorada Dodika”.

Do sada ni Dragičević, niti pripadnici grupe “Pravda za Davida” nisu izgubili niti jedan sudski spor kojih je, do sada, bilo na desetine.

Foto naslovna: BIRN BiH/Milan Ćulibrk i Davor Dragičević ispred Osnovnog suda u Banjaluci
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter